Mosolyogva, integetve és köszönetet mondva távozott Ferenc pápa a kórházból

Sebésze szerint a pápa most jobban van, mint a kórházi kezelés előtt.

Magyar Nemzet
Forrás: APNews2023. 06. 16. 9:29
null
Pope Francis waves as he leaves after being discharged from the Gemelli hospital in Rome on June 16, 2023, where he underwent abdominal surgery last week. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferenc pápát pénteken végre kiengedték a kórházból, ahol kilenc nappal korábban hasi műtéten esett át – írja az APNews. A műtét során és a szentatya lábadozása alatt sem fordult elő komplikáció a Gemelli kórház tizedik emeletén. 

A nyolcvanhat éves Ferenc a Gemelli Klinika kijáratán keresztül, kerekesszékben távozott, mosolyogva, integetve és köszönetet mondva a tömegnek, amely miatta gyűlt össze, hogy átadják jókívánságaikat. Felállt, beszállt a rá várakozó kis vatikáni autóba, a fehér Fiat ötszázasba. 

Ferenc pápa orvosa szólt a riporterekhez, hogy ne a sentatyát zavarják kérdéseikkel: – A pápa jól van. Jobban van, mint korábban – mondta Sergio Alfieri doktor, a sebész, aki június 7-én a háromórás műtétet végezte. 

Órákkal a műtét után Alfieri azt mondta, hogy a korábbi hasi műtétekből származó hegek egyre több fájdalmat okoztak a pápának. Az orvosok szerint fennállt a bélelzáródás veszélye is, ha nem távolítják el az összenövéseket.

Borítókép: Ferenc pápa (Fotó: AFP/Alberto Pizzoli)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.