Mosolyogva, integetve és köszönetet mondva távozott Ferenc pápa a kórházból

Sebésze szerint a pápa most jobban van, mint a kórházi kezelés előtt.

Magyar Nemzet
Forrás: APNews2023. 06. 16. 9:29
Pope Francis waves as he leaves after being discharged from the Gemelli hospital in Rome on June 16, 2023, where he underwent abdominal surgery last week. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferenc pápát pénteken végre kiengedték a kórházból, ahol kilenc nappal korábban hasi műtéten esett át – írja az APNews. A műtét során és a szentatya lábadozása alatt sem fordult elő komplikáció a Gemelli kórház tizedik emeletén. 

A nyolcvanhat éves Ferenc a Gemelli Klinika kijáratán keresztül, kerekesszékben távozott, mosolyogva, integetve és köszönetet mondva a tömegnek, amely miatta gyűlt össze, hogy átadják jókívánságaikat. Felállt, beszállt a rá várakozó kis vatikáni autóba, a fehér Fiat ötszázasba. 

Ferenc pápa orvosa szólt a riporterekhez, hogy ne a sentatyát zavarják kérdéseikkel: – A pápa jól van. Jobban van, mint korábban – mondta Sergio Alfieri doktor, a sebész, aki június 7-én a háromórás műtétet végezte. 

Órákkal a műtét után Alfieri azt mondta, hogy a korábbi hasi műtétekből származó hegek egyre több fájdalmat okoztak a pápának. Az orvosok szerint fennállt a bélelzáródás veszélye is, ha nem távolítják el az összenövéseket.

Borítókép: Ferenc pápa (Fotó: AFP/Alberto Pizzoli)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.