Rákkal küzdő gyermekeket látogatott meg Ferenc pápa a kórházi kezelése alatt

Saját kórházi kezelése során a Gemelli kórház rákbeteg gyermekeket kezelő osztályára látogatott el Ferenc pápa, akit a Vatikán közlése szerint péntek reggel engednek ki a kórházból.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 06. 15. 18:14
FERENC pápa
Róma, 2023. június 15. A Vatikáni Média által közreadott képen Ferenc pápa a római Agostino Gemelli kórház gyermekonkológiai osztályára látogat 2023. június 15-én. A római katolikus egyházfõ a kórházban lábadozik a június 7-én elvégzett bélfali sérvmûtétje után. MTI/EPA/Vatikáni Média Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vatikán csütörtöki közleményében először hozott nyilvánosságra képeket Ferenc pápáról azóta, hogy az egyházfőt múlt szerdán alhasi sérvvel megműtötték.

A fényképeken látható, ahogy a pápa kerekesszékben ülve a Gemelli kórház gyermekonkológiai és gyermek-idegsebészeti osztályán találkozik az ott ápolt gyerekekkel és a kórház alkalmazottaival.

FERENC pápa
Fotó: MTI/EPA/Vatikáni Média

A vatikáni közlemény szerint

a pápa megfelelő tempóban gyógyul, vértesztjei pedig az elvárt eredményeket mutatják, így az egyházfő péntek reggel elhagyhatja a kórházat.

Ferenc pápa a megszokáshoz híven júliusban csak a vasárnapi áldásokon vesz részt, külföldi utakon és más egyéb eseményeken nem. Orvosai egyébként is pihenésre intették, legközelebb csak augusztus elején utazik hivatalos látogatásra Portugáliába, ahol az Ifjúsági Világtalálkozón vesz részt, de a fátimai zarándokhelyre is ellátogat.

Borítókép: A Vatikáni Média által közreadott képen Ferenc pápa a római Agostino Gemelli kórház gyermekonkológiai osztályára látogat 2023. június 15-én. A római katolikus egyházfő a kórházban lábadozik a június 7-én elvégzett bélfali sérvműtétje után. (Fotó: MTI/EPA/Vatikáni Média)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.