Moszkvában feloldották a terrorellenes korlátozásokat

Az intézkedéseket a Wagner-csoport szombati puccskísérletétől tartva vezették be.

Magyar Nemzet
2023. 06. 26. 9:35
PRIGOZSIN, Jevgenyij
Moszkva, 2023. június 24. Rendõrök és katonák a Moszkvába vezetõ utakon felállított ellenörzõpontok egyikénél 2023. június 24-én. Hajnalra nyílt katonai konfrontációvá fajult a Jevgenyij Prigozsin vezette Wagner-csoport nevû orosz zsoldoshadsereg és az orosz védelmi minisztérium viszálya. A magánhadsereg egységei legalább két helyszínen átléptek a megszállt ukrajnai térségekbõl Oroszország területére, és biztonsági szempontból kulcsfontosságú létesítményeket foglaltak el. MTI/AP Fotó: -
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Moszkva hétfőn feloldotta a terrorellenes intézkedéseket, amelyeket a Wagner-zsoldoscsoport szombati lázadásakor vezetett be – jelentette ki a Telegram üzenetküldő csatornán az orosz főváros polgármestere. 

A korlátozásokat a moszkvai és voronyezsi területeken is eltörölték, az élet így visszatért a normális kerékvágásba.

Szergej Szobjanyin megköszönte a lakosoknak, hogy megőrizték a nyugalmukat. A helyieket és a látogatókat arra kérték szombaton, hogy lehetőleg kerüljék el a városon belüli utazást. A fővárosban minden korábban bejelentett tömegrendezvényt töröltek, és munkaszüneti napot hirdettek hétfőre.

Az orosz nemzeti terrorizmusellenes bizottság eközben szintén közölte, hogy az országban stabil a helyzet.

Az egyelőre nem világos, hogy a lázadás befejezéséről szóló megállapodás feltételei pontosan mit jelentenek Wagner-csoport számára.

Borítókép: Rendőrök és katonák a Moszkvába vezető utakon felállított ellenőrző pontok egyikénél 2023. június 24-én (Fotó: MTI/AP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.