Váratlan látogató érkezett Ukrajnába, aki amerikai elnök lenne

Ő az első republikánus elnökjelölt, aki találkozott Volodimir Zelenszkijjel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 29. 20:51
PENCE, Mike
Washington, 2023. június 23. A republikánus elnökjelöltségért induló Mike Pence volt amerikai alelnök felszólal a Faith and Freedom Coalition konzervatív nonprofit szervezet által rendezett konferencián Washingtonban 2023. június 23-án. MTI/EPA/Shawn Thew Fotó: Shawn Thew
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előre be nem jelentett látogatást tett Kijevben Mike Pence volt amerikai alelnök csütörtökön, fogadta Volodimir Zelenszkij ukrán államfő is – ezt maga Pence közölte az NBC News amerikai hírtelevíziónak adott interjúban.

A korábbi alelnök is versenybe száll azért, hogy a republikánus párt jelöltjeként elindulhasson a jövő évi amerikai elnökválasztáson. Június elején indította el az elnökjelöltségért folytatott kampányát, és az ukrán fővárosban adott interjúban kiemelte: kijevi látogatása „megacélozta eltökéltségét, hogy hozzájáruljon a határozott amerikai támogatás sürgetéséhez ukrajnai barátaink és szövetségeseink részére”.

A szabadság győzelemre áll Ukrajnában, és most még inkább, mint valaha, bíznunk kell a bátor harcosokban Ukrajnában, akik kiállnak a szabadságért, és ellenállnak az orosz agressziónak

– hangoztatta Pence.
A CNN hírtelevízió jelentése szerint a volt alelnök látogatást tett a Kijev melletti Bucsában, Irpinyben és Moscsunban is, hogy személyesen lássa az orosz tüzérségi támadások nyomait. – Meggyőződésem, hogy eljön a nap, amikor Ukrajna szuverenitását helyreállítják – mondta Pence, hozzátéve, 

hogy a szabad világ nem fogja eltűrni Oroszország behatolását.

A Twitteren közzétett videókban bírálta a Biden-adminisztrációt, amiért lassan támogatja az ukránokat fegyverekkel, azt viszont leszögezte, hogy soha nem kellene amerikai katonákat küldeni Ukrajnába.

Pence az első a republikánus párti elnökjelöltségért induló politikusok között, aki találkozott Zelenszkijjel a kampány során. A közvélemény-kutatások szerint támogatottsága 10 százalékon áll, ami a harmadik helyre elég Donald Trump és Ron DeSantis mögött. 

Borítókép:A republikánus elnökjelöltségért induló Mike Pence volt amerikai alelnök felszólal a Faith and Freedom Coalition konzervatív nonprofit szervezet által rendezett konferencián Washingtonban 2023. június 23-án. (Fotó: MTI/EPA/Shawn Thew)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.