Vlagyimir Putyin a haza dicsőségéről beszélt az orosz nemzeti ünnepen

„Számunkra az örökségünk szent, hűek vagyunk a hagyományainkhoz” – fogalmazott az orosz elnök.

Magyar Nemzet
Forrás: Reuters, TASZSZ2023. 06. 12. 14:46
PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2023. február 21. Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz parlament két háza elõtt tartott évértékelõjére érkezik a moszkvai Gosztiny Dvor konferenciaközpontban 2023. február 21-én. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Orosz elnöki sajtószolgálat Fotó: Orosz elnöki sajtószolgálat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez az ünnep évszázados történelmünk elválaszthatatlanságát, a haza nagyságát és dicsőségét jelzi” – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök Oroszország nemzeti ünnepén, a munka hősei díjátadó ünnepségen, amelyen az orosz hazafias büszkeség fontosságát emelte ki ezekben a „nehéz időkben”.

Hozzátette: 

Számunkra az örökségünk szent, hűek vagyunk a hagyományainkhoz.

Az orosz államfő beszédében kiemelte „az évszázados történelmi elválaszthatatlanságot, a haza nagyságát, dicsőségét, és az iránta nyújtott odaadás fontosságát” – idézte a TASZSZ orosz állami hírügynökség a politikust, aki továbbra is különleges katonai műveletként utalt az orosz–ukrán háborúra.

A Kremlben tartott pazar díjátadó ünnepségen Putyin azonban nem tett közvetlen említést a legújabb ukrajnai fejleményekre, miszerint az ukrán erők ellentámadást indítottak – hívta fel a figyelmet a Reuters hírügynökség.

Az orosz védelmi minisztérium a hétfői nemzeti ünnepre egy videót tett közzé, amelyben orosz tavak, erdők, ortodox templomok és ikonok, valamint a hazájuk iránti szeretetüket kifejező katonák láthatók.

Orosz vagyok, hála az Úrnak, orosz vagyok, olyan szerencsés vagyok

– mondja egyikőjük. „Oroszország olyan, mint egy erőd a szakadékok felett, állt és állni fog” – fogalmaz a videóban egy másik katona.

1991-ben június 12-én az orosz parlament hivatalosan is kinyilvánította Oroszország szuverenitását, a Szovjetuniótól való elszakadását, utóbbi ennek nyomán az év decemberében fel is bomlott.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz parlament két háza előtt tartott évértékelőjére érkezik a moszkvai Gosztiny Dvor konferenciaközpontban 2023. február 21-én (Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Orosz elnöki sajtószolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.