A lengyelek többsége elutasítja a gyerekek nemváltó műtétjét

Úgy tűnik, háromból két lengyel válaszadó ragaszkodik a világ természetes, biológiai rendjéhez.

Magyar Nemzet
Forrás: V4NA2023. 07. 26. 20:45
A transznemű közösség szimbóluma. (Fotó: Twitter / SammysAmiga)
A transznemű közösség szimbóluma. (Fotó: Twitter / SammysAmiga)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyelek több mint kétharmada támogatja a kiskorúak műtét vagy hormonterápia útján történő nemi átalakításának tilalmát – hívta fel egy friss közvélemény-kutatásra a figyelmet a V4NA.

A wPolityce lengyel hírportál számára készített tanulmány szerint a megkérdezettek 69 százaléka ellenezi – 12 százalék ellenében –, hogy a nemváltoztató műtétek és gyógyszerek kiskorúak számára is elérhetők legyenek.

A felmérésből az is kiderült, hogy az összes nagyobb politikai párt szavazóinak többsége ellenezte az intézkedéseket.

A wPolityce portál kifejtette, hogy a felmérés témáját a gyermekek nemváltoztatással kapcsolatos indoktrinálásának növekvő problémája miatt választották.

„Lengyelország egy meglehetősen konzervatív nézeteket valló társadalom a szó legjobb értelmében. Vagyis ragaszkodunk ahhoz, ami összhangban van a világ természetes, biológiai rendjével. Mindazonáltal nagyon szkeptikusak vagyunk a különféle típusú »kísérletekkel« szemben. És ez szó szerint egy kísérlet az élő testen, a gyerekeken. Nem lep meg a felmérés eredménye és az a tény, hogy a lengyelek többsége ellenzi az ilyen, gyerekeken végzett kísérleteket”

– idézte a portál Arkadiusz Jablonskit, a lublini II. János Pál Katolikus Egyetem szociológiaprofesszorát.

Mint mondta, ha a nemváltás egy felnőtt döntése, akkor ő viseli a cselekedeteinek bizonyos következményeit. Ha azonban gyerekekről van szó, akkor messzemenő szkepticizmust kell gerjesztenie.

Borítókép: A transznemű közösség szimbóluma (Forrás: Twitter/Sammys Amiga)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.