Az amerikai szankciók miatt halad lassan a Szíriában pusztító tüzek oltása? + videó

A miniszter szerint a büntetőintézkedések miatt a tűzoltóautók nehezen jutnak üzemanyaghoz, a megrongálódott járművekhez nincs elég alkatrész, és kevés a víztömlő, illetve az oltórepülőgép is.

Magyar Nemzet
2023. 07. 30. 8:16
null
SYRIA-FIRE-CLIMATE Fotó: LOUAI BESHARA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai szankciókat okolta szombaton Szíria mezőgazdasági minisztere, amiért lassan halad az ország több pontján pusztító erdőtüzek oltása.

Hasszán Katana elmondta, 

a büntetőintézkedések miatt a tűzoltóautók nehezen jutnak üzemanyaghoz, a megrongálódott járművekhez nincs elég alkatrész, és kevés a víztömlő, illetve az oltórepülőgép is.

A hónap elején súlyos erdőtüzek keletkeztek több szíriai tartományban, köztük az ország középső részén lévő Hamában, az északnyugati el-Ládzikíjában és Idlíbben, a lángokkal jelenleg is küzdenek.

Katana azt mondta, a tüzeket a heves szelek tovább táplálják.

A hatóságok vizsgálják a tüzek okait. A közösségi oldalakra több fotó is felkerült arról, hogy a tűz miatt keletkezett füst elárasztotta a szomszédos területeket. 

Borítókép: Tűzoltó Szíria északi részén 2023. július 29-én, miután súlyos erdőtüzek keletkeztek (Fotó: AFP/Louai Beshara)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.