Az izraeli hadsereg nagyszabású terrorellenes műveletet hajtott végre a Ciszjordániában + videók

Bombázás és szárazföldi invázió zajlik – mondta a Palesztin Vörös Félhold dzsenini igazgatója.

Magyar Nemzet
2023. 07. 03. 7:38
null
Dzsenin, 2023. július 3. Az izraeli hadsereg páncélozott jármûvei a megszállt ciszjordániai Dzsenín városában 2023. július 3-án. A hadsereg hétfõn közölte, hogy terrorista célpontokat támadott a mûvelet során, amelyben a palesztin egészségügyi minisztérium szerint három lakos életét vesztette, kéttucatnyian megsebesültek. MTI/EPA/Alaa Badarneh Fotó: Alaa Badarneh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli hadsereg hétfőn közölte, hogy terrorista célpontokat támadott a megszállt ciszjordániai Dzsenín városában egy „nagyszabású műveletben”, amelyben a palesztin egészségügyi minisztérium szerint egy lakos meghalt, egy másik pedig megsebesült.

Az izraeli hadsereg tudatta, hogy erői a terrorista infrastruktúrát vették célba Dzsenín térségében. Egy műveleti központot támadtak, amely a tájékoztatás szerint a „Dzseníni Brigád”, egy helyi militáns csoport parancsnoki központjaként szolgált.

 

– Bombázás és szárazföldi invázió zajlik – mondta Mahmúd asz-Szaadi, a Palesztin Vörös Félhold dzseníni igazgatója az AFP francia hírügynökségnek. – – Számos házat és helyszínt bombáztak. (…) Mindenütt füst gomolyog – tette hozzá.

A palesztin Iszlám Dzsihád közleményben azt írta: „minden lehetőség megvan arra, hogy az ellenségre (Izraelre) csapást mérjünk válaszul a dzseníni agresszióra”.

Júniusban hét ember, köztük két 15 éves fiatal meghalt az izraeli hadsereg egyik dzseníni menekülttáborban végrehajtott műveletében. A rajtaütés során a hadsereg helikopterről rakétákkal is támadott, amire egy palesztin tisztviselő szerint 2002 óta, a második palesztin intifáda (felkelés) óta nem volt példa Ciszjordániában. A Ciszjordánia északi részén fekvő Dzsenín városa és a szomszédos menekülttábor rendszeresen színhelye az izraeli erők és a palesztinok közötti összecsapásoknak.

Borítókép: Az izraeli hadsereg páncélozott járművei a megszállt ciszjordániai Dzsenín városában 2023. július 3-án (Fotó: MTI/EPA/Alaa Badarneh)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.