Biden behívta az amerikai tartalékosokat

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön végrehajtási rendeletet adott ki, amely felhatalmazza a Pentagont, hogy tartalékosokat hívjon be aktív szolgálatba az Egyesült Államok ukrajnai katonai támogatásának hatékony végrehajtása érdekében. A Pentagon az Atlanti Elszántság (Atlantic Resolve) művelet részeként a 2014 óta folyó Ukrajna amerikai katonai támogatását válságkezelési műveletnek minősítette.

Magyar Nemzet
Forrás: Breitbart2023. 07. 14. 6:25
null
US-DEFENSE-PENTAGON Fotó: DANIEL SLIM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biden a képviselőháznak szóló üzenetében ezt írta:

Az alkotmány és az Amerikai Egyesült Államok törvényei – beleértve az Egyesült Államok törvénykönyve 10. címének 121. és 12304. szakaszát – által rám, mint elnökre ruházott hatáskörömnél fogva úgy határozok, hogy az Egyesült Államok aktív fegyveres erőinek megerősítése szükséges az Atlanti Elszántság művelet hatékony végrehajtásához az Egyesült Államok Európai Parancsnokságának felelősségi területén és akörül.

Az Atlanti Elszántság művelet 2014-ben kezdődött, azzal a céllal, hogy megerősítsék az amerikai katonai jelenlétet Európában a Krím elcsatolása után. Biden az üzenetben meghatalmazta a védelmi minisztert és a belbiztonsági minisztert (a parti őrség vonatkozásában), hogy rendeljenek aktív szolgálatra bármely egységet vagy olyan személyeket, akik nincsenek egységhez rendelve. A berendeltek száma egy időben nem haladhatja meg a háromezer tagot, és a készenléti tartalék tagjainak száma nem lehet több 450-nél. A Pentagon tisztviselői hangsúlyozták, hogy nem küldenek csapatokat Ukrajnába harcolni, a lépésre az Európában állomásozó amerikai fegyveres erők megnövekedett támogatási igényeinek kezelésére volt szükség.

Ezek a hatáskörök lehetővé teszik a minisztériumnak, hogy jobban támogassa és fenntartsa a megnövekedett jelenlétét és műveleti szintjét az Egyesült Államok EUCOM felelősségi területén. […] Tehát ez nem jelent további erőket, hanem további erők felszabadítása a művelet támogatására, ha ennek van értelme

– magyarázta a lépést Pat Ryder dandártábornok, a Pentagon sajtószóvivője, akit a Breitbart amerikai hírportál idézett.

Borítókép: A Pentagon, az Egyesült Államok védelmi minisztériumának épülete (Fotó: AFP/Daniel Slim)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.