Kitalálta a boltos, hogy a bámészkodásért is pénzt kér + videó

Elege lett a turistákból a barcelonai Queviures Múrria üzlet tulajdonosának.

Magyar Nemzet
Forrás: Mindmegette2023. 07. 18. 14:00
Queviures Murria Art Nouveau Barcelona Wikimedia/Thomas Ledl
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1898 óta működő élelmiszerbolt patinás külseje és impozáns belső tere vonzza a látogatókat, de sokan csak nézelődni térnek be, aztán már mennek is. A jövés-menést és a modortalan viselkedést elégelte most meg az üzletvezető az Oddity Central cikke szerint.

A Queviures Múrria hagyományos spanyol ételeket, kolbászokat, felvágottakat, sajtokat, olajokat és borokat árul. Az ide betérők többsége anélkül távozik, hogy bármit is venne. A turisták sokszor még csak nem is köszönnek, lőnek pár fotót, majd angolosan távoznak. 

A tulajdonos ezért úgy döntött, hogy belépődíjat vezet be, hátha ez kedvét szegi a bámészkodóknak.

A fejenként öteurós (csaknem kétezer forint) belépőt csak abban az esetben kell kifizetni, ha a látogatást nem követi vásárlás – hívja fel a figyelmet az ajtóra kitett tábla. A hirdetmény olyan jól sikerült, hogy a boltvezető magyarázkodásra kényszerült.

A tulaj elárulta, hogy csak viccnek szánta az egészet a sok bosszúság miatt. A vezetőség valójában nem kér semmit a nézelődésért, ám a figyelmeztetés hatására már sokkal kevesebb nem vásárló turista néz be a boltba – írja a Mindmegette.

Borítókép: A Queviures Murria Barcelonában (Fotó: Wikimedia/Thomas Ledl)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.