Férjhez adtak egy 12 éves kislányt Szerbiában

Tavaly 60 gyermek még a 15. életévét sem töltötte be, amikor házasságot kötött.

Munkatársunktól
Forrás: Szmsz.press2023. 07. 16. 12:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerbiai Nis városának rendőrségéhez érkezett az a bejelentés, amely szerint a városban valaki egy 12 esztendős kislányt vett feleségül. 

A hatóság megerősítette mindezt, ugyanakkor jelezték, még jelenleg is tart az üggyel kapcsolatos tények összegyűjtése, s ennek a folyamatnak még az elején járnak.

Egy helyi szociológus, Dragan Todorovic, valamint Ana Sacipovic aktivista figyelmezetett az alapvető emberi jogok tiszteletben tartására, és arra hívták fel a figyelmet, hogy változtatni kell az érvényben lévő családjogi törvényen. 

A céljuk, hogy  ne lehessen házasodnia senkinek 18 éves koráig, megelőzendő a hasonló eseteket.

A Južne vesti nevű szerb portálnak nyilatkozva kifejtették, hogy a szülőket meg kell ismertetni azzal, hogy ha az oktatásba invesztálnak, az hosszú távon sokkal jobb jövőt biztosít gyermeküknek, mintha a korai házasságot választják a számára.

A tavalyi évben 143 gyermek lépett házasságra 16-17 éves korában, és 60 gyermek még a 15. életévét sem töltötte be, amikor házasságot kötött – írta a Szabad Magyar Szó portál.

Borítókép: illusztráció. (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.