Nem tudnak mit kezdeni a lángoló hajóval, legalább a madarakat óvják tőle

Az Északi-tenger felől érkező heves szelek miatt késik a Hollandia északi partjainál napok óta lángoló teherhajó elvontatása – derült ki a holland kormány vasárnapi bejelentéséből.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 07. 30. 21:38
Ameland, 2023. július 26. Füstöl a Fremantle Highway panamai teherhajó fedélzete az Északi-tengeren, a hollandiai Ameland szigete közelében 2023. július 26-án, miután reggelre virradóan tûz ütött ki a hajón. A hajó autókat szállított Németországból Egyiptomba, a tüzet az egyik elektromos meghajtású autó okozta. A huszonhárom fõs legénységet kimentették, egy ember életét vesztette, többen megsérültek. MTI/AP/Holland parti õrség Fotó: -
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ország infrastrukturális és vízgazdálkodási  minisztériuma azt közölte, az elkövetkező napokban folytatódik a szeles időjárás, így a Fremantle Highway nevű, panamai zászló alatt közlekedő autószállító teherhajó elvontatása csak néhány nap múlva kezdődhet el.

 

A tűz nyomán keletkezett füst és a szélirány miatt a vontatás során a füst a vontatóhajóra jutna 

 

– indokolta a tárca.

A mentést végző osztag szombaton már egy második vontatókötelet is az égő hajóhoz kapcsolt, amelynek fedélzetén 3783 gépjármű, köztük 498 elektromos autó van.

A teherhajó 2857 autóval indult útnak a németországi Bremerhaven kikötőjéből és az egyiptomi Port Szaidba tartott, amikor keddről szerdára virradóra tűz ütött ki a fedélzetén, egyelőre ismeretlen okból. A hajó japán tulajdonosát idézve a holland közmédia azt közölte, hogy a hajón szállított elektromos autók egyike kaphatott lángra.

 

A hajó 23 tagú indiai legénységét csak részben sikerült sértetlenül kimenteni, miután a mentés során többen megsérültek, egy további ember pedig egy mentőhajón meghalt.

A teherhajó a szél és a sodrás következtében lassanként nyugat felé sodródik. A hatóságok igyekeznek távol tartani a Fremantle Highway-t a hajózási útvonalaktól, valamint az Északi-tenger azon részétől, amely a költöző madarak egyik fontos útvonala.    

             .

Borítókép: Füstöl a Fremantle Highway panamai teherhajó fedélzete az Északi-tengeren, a hollandiai Ameland szigete közelében 2023. július 26-án, miután reggelre virradóan tűz ütött ki a hajón. (Forrás: MTI/AP/Holland parti őrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.