Lövöldözés volt egy nyári fesztiválon Texasban, több halálos áldozat is van

Texas államban egy helyi fesztiválon hárman meghaltak és nyolcan megsebesültek egy lövöldözésben hétfő éjszaka.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 04. 16:18
Amerika
rendőrség
lövöldözés
Baltimore, 2023. július 2. A baltimore-i rendõrség által közreadott képen rendõrségi kordonnal kerítették el a hajnali lövöldözés helyszínét a Maryland állambeli Baltimore-ban 2023. július 2-án. A baltimore-i rendõrség vezetõjének tájékoztatása szerint ketten meghaltak, 28-an megsebesültek a támadásban. A televíziónak több szemtanú azt mondta, a Brooklyn Day elnevezésû rendezvényen több százan vettek részt. MTI/AP/Baltimore-i rendõrség Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyanúsítottat egyelőre nem tudták őrizetbe venni, és azt sem tudták pontosan megállapítani, hogy hány ember volt érintett a lövöldözésben – közölte Fort Worth rendőrsége. Az incidens a város délnyugati, Como negyedének fesztiválhelyszínén, a programok lezárása után történt.

Szintén hétfő este egy félautomata puskával felfegyverzett férfi nyitott tüzet Philadelphia utcáin, öt embert megölt és két gyereket megsebesített.
A nagyváros rendőri vezetője sajtótájékoztatón elmondta, hogy a délnyugati, Kingsessing negyedben kezdett lövöldözni a golyóálló mellényt viselő tettes, aki tűzpárbajba keveredett a kiérkező rendőrökkel, mielőtt megadta magát. A hatóság egy másik férfit is őrizetbe vett, mert a gyanú szerint viszonozta a lövéseket. Az eset hátterét egyelőre nem közölték.

Vasárnap hajnalban Baltimore-ban hasonló lövöldözésben ketten haltak meg és harmincan megsebesültek. A keleti parti nagyváros egyik kerületének évente megtartott utcabálján tört ki erőszak. A rendőrség hétfőn azt közölte, hogy gyanúsítottként legalább két embert keres.

Borítókép: A baltimore-i lövöldözés helyszíne (Fotó: MTI/AP/Baltimore-i rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.