Magyarország álláspontja egyértelmű – közölte Szijjártó Péter a NATO-csúcsra tartva

A külügyminiszter megosztotta hazánk nézőpontját a vilniusi csúcs legfontosabb témáival kapcsolatban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 11. 9:04
null
Fotó: BORSOS MATYAS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vilniusi NATO-csúcs legfontosabb témái az ukrajnai háború és Svédország NATO-csatlakozása lesznek – közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden a közösségi oldalán. Szijjártó Péter a vilniusi NATO-csúcsra indulva azt írta, hogy 

Magyarország álláspontja egyértelmű: minél előbb béke kell Ukrajnában, mert csak így lehet emberéleteket menteni.

Svédország kapcsán pedig szintén világos az álláspontunk: „A kormány támogatja a NATO-csatlakozást, ezért is terjesztettük már hosszú hónapokkal ezelőtt az erről szóló javaslatot az Országgyűlés elé. Már csak technikai kérdés a ratifikációs folyamat lezárása” – fogalmazott a tárcavezető.

Ahogyan lapunk is megírta, Recep Tayyip Erdogan török elnök beleegyezett, hogy haladéktalanul továbbítja a Svédország csatlakozásáról szóló jegyzőkönyvet a török parlamentnek. Szijjártó Péter pedig a múlt héten is megerősítette, hogy folyamatos és szoros kapcsolatban vannak a törökökkel, és Magyarország tartani fogja magát ígéretéhez: amennyiben Törökország változtat álláspontján, Magyarország sem fog késlekedni.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.