Rosszul fogta a bárányt, ezért leitatta, és majdnem levágta a barátja fejét

Csak majdnem.

Magyar Nemzet
Forrás: Paraméter2023. 07. 26. 15:54
null
Hebron, 2021. július 16. Áldozati célra szánt állatok egy élõállat piacon a ciszjordániai Hebronban 2021. július 16-án, négy nappal az íd al-adha ünnep elõtt. Az idén július 20-án kezdõdõ áldozati ünnep alkalmából a muzulmán hívõk bárányokat, szarvasmarhákat, kecskéket és tevéket áldoznak annak az emlékére, hogy Ábrahám próféta hite szilárdságának bizonyítékául fiát is kész lett volna feláldozni az Isten parancsára. MTI/EPA Fotó: Abed al-Haslamun
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éppen bárányölésre készült a 27 éves Martin és az 59 éves barátja, Pavol Kiscsepcsényben, de a fiatalabb férfi nem tudta rendesen megtartani az állatot, így az idősebb jól megszidta. Martin ezt annyira a szívére vette, hogy komoly revansot akart rajta venni. 

Ezt azzal kezdte, hogy leitatta a barátját, amíg az el nem terült a konyhában, majd elővett egy megélezett kést, fekete kesztyűt húzott, megfogta a földön fekvő férfi haját és elvágta a torkát. Ezt annyiszor ismételte meg, hogy a végén kis híján levágta a fejét – részletezi a Parameter. Aztán a holttestet átvitte a szobába, ahol elrejtette az ágy alatt. A vérnyomokat eltüntette, és két napon keresztül a házban élt. 

A férfit aztán a rendőrök őrizetbe vették, beismerte tettét, és bár vádalkut kötött az ügyésszel, a tárgyaláson végül visszakozott. A férfit életfogytiglani szabadságvesztésre is ítélhették volna, a megegyezés alapján viszont 23,6 évet kapott volna. Súlyosbította a helyzetét, hogy korábban már többször elítélték, a társadalomba való visszailleszkedésére pedig nem sok esélyt láttak.

Az ügyet feltehetően visszautalják az előkészítő fázisba.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.