Saját halálának időpontját jósolta meg Joe Biden + videó

Az amerikai elnök szerint már a 2020-at sem érhette volna meg.

Magyar Nemzet
2023. 07. 23. 7:06
BIDEN, Joe
Washington, 2023. július 21. Joe Biden amerikai elnök a mesterséges intelligenciáról beszél a washingtoni Fehér Ház Roosevelt-termében 2023. július 21-én. Az Egyesült Államok elnöke szerint minimalizálni kell a mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftverekben rejlõ kockázatokat. MTI/EPA/ABACA POOL/Yuri Gripas / POOL Fotó: Yuri Gripas / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai elnökök közül Joe Biden a legidősebb hivatalban lévő vezető 80 évével, ám saját jóslata szerint már a 2020-at sem érhette volna meg. A demokrata politikus még 1991-ben, Delaware állam szenátoraként a Detroiti Jogi Főiskolán hallgatóknak tartott előadást a legfelsőbb bíróság bíráinak kiválasztásáról: – Döntéseik hatással lesznek arra, hogy mi történik ebben az országban jóval Biden szenátor távozás után, jóval Bush elnök távozása után és jóval azután, hogy Reagan elnök adminisztrációja feledésbe merül – fogalmazott. Ám utána egy még érdekesebb kijelentés hagyta el Joe Biden száját. A mostanra elnöki székbe került demokrata politikus ugyanis azt mondta:

– Ha David Souter bíró még élni fog – ha Isten is úgy akarja – akkor 2020-ban mérföldkőnek számító döntéseket fog hozni. Minden valószínűség szerint akkorra én már halott leszek.

Biden azonban tévedett, hiszen ő is él, David Souter pedig 2009-ben visszavonult a legfelsőbb bíróság éléről. Az elnök több mint harminc évvel ezelőtti jóslatában ugyanakkor már nem esett szó egészségi állapotáról. Mióta elnöki székbe került, egyre több kérdés merült fel annak kapcsán, alkalmas-e az Egyesült Államok, a legnagyobb nyugati nagyhatalom vezetésére. Temérdek videófelvétel kering arról az interneten, hogy eltévedt a színpadon, kisétált egy televíziós interjúról, elesett kerékpárjával vagy neveket kevert össze. A világsajtón az is végigfutott, hogy amikor nemrégiben Jichák Hercog izraeli elnököt fogadta, ölében heverő kártyákból olvasta fel beszédét.

A következő elnökválasztást 2024-ben tartják az országban, amennyiben Joe Biden azt is megnyerné, második ciklusának végére 86. életévét töltené be. A közvélemény-kutatások zöme azonban nem a demokrata politikus, hanem az előző amerikai elnök, a republikánus színekben induló Donald Trump győzelmét jósolja. Becslések szerint a szavazatok 52 százalékát szerezheti meg.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/ABACA/Yuri Gripas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.