Hajtóvadászat indult a berlini oroszlán után

Hivatásos állatnyomolvasók is bekapcsolódtak a Berlin környékén tanyázó oroszlán utáni hajszába, és átfésülik a térségbeli erdőket – mondta Michael Grubert, Kleinmachnow polgármestere a Berlin–Brandenburg rádiónak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 21. 10:22
Possible lioness escaped in the south of Berlin
20 July 2023, Brandenburg, Kleinmachnow: A police car drives through the forest area in Zehlendorf. So far, it has not been confirmed that a wild animal is here. Nevertheless, dog owners and cyclists are not allowed to drive through. Photo: Annette Riedl/dpa (Photo by Annette Riedl / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség nagy erőkkel, drónokkal, helikopterekkel és hőkamerákkal keresi a szemtanúk által jelentett vadállatot a Berlin déli részén fekvő, húszezer lakosú Kleinmachnow környékén és a szomszédos külvárosi területeken. A térségben mintegy 220 rendőr van bevetésben, és állatorvosok, vadászok is csatlakoztak hozzájuk. A keresés éjszaka is folytatódott.

Folyamatosan érkeznek a lakossági bejelentések, amelyeket módszeres ellenőrzésnek vetnek alá. Eddig még nem sikerült lokalizálni az oroszlánt. A nyomok is hiányoznak: a térségben egyelőre 

nem találtak sem vért, sem ürüléket vagy mancsnyomot, ami a nagymacska jelenlétére utalna.

Achim Gruber állatorvos egyelőre kételkedik abban, hogy valóban oroszlánról lenne szó. Szerinte a vadászkutyák fogják eldönteni a kérdést: ha ők sem találnak nyomot, akkor megkérdőjeleződik ez a feltevés.

A vadállatról csütörtökre virradóra érkezett először bejelentés a hatóságokhoz. Egy Kleinmachnowban készült videón fák és az aljnövényzet között lehetett látni a mozgását. 

A felvételt hitelesnek találták, és később rendőrök, illetve más szemtanúk is látták a feltehetően nőstény oroszlánt. 

A rendőrség úgy értesült, hogy a vadállat elejtett egy vaddisznót is.

A környéken élőket arra figyelmeztették, hogy ne hagyják el otthonaikat és a háziállataikat is tartsák bent.

A hatóságok egyelőre nem tudják, hogyan került a vadállat lakott területre. A környéken lévő állatkertek, állatparkok, cirkuszok és menhelyek nem jelentettek eltűnt oroszlánt, és nem tudnak magántulajdonban lévő nagymacskáról sem a környéken.

Borítókép: Az oroszlán keresése Kleinmachnowban (Fotó: AFP/DPA/Annette Riedl)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.