Újabb dróntámadás Moszkvában

Az ukrán erők vasárnap kora reggel három drónnal indítottak támadást az orosz fővárosban.

Magyar Nemzet
2023. 07. 30. 6:38
null
Moszkva, 2023. július 24. Dróntámadásban megrongálódott irodaépület Moszkva belvárosában, ahol két épületet találat ért, és roncsokat találtak a védelmi minisztérium közelében 2023. július 24-én. Az orosz védelmi minisztérium az ukrán erõket tette felelõssé az incidensért, és közölte, hogy az orosz légvédelem két drónt semmisített meg. MTI/EPA/Makszim Sipenkov Fotó: Makszim Sipenkov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán erők vasárnap kora reggel három drónnal indítottak támadást az orosz fővárosban, írja a RIA Novosztyi orosz hírügynökség. A három drón közül egyet a légvédelmi rendszer, kettőt pedig elektronikai hadviselési rendszer semmisített meg az orosz védelmi minisztérium közlése szerint.

Július 30-án reggel a kijevi rezsim pilóta nélküli légi járművek segítségével megkísérelt terrortámadását hiúsítottuk meg

– áll a minisztérium jelentésében.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester közölte, hogy az ukrán drónok támadásának következtében két irodaház homlokzata kissé megrongálódott, de áldozatok nem voltak. Az egyik belvárosi utcában lezárták a forgalmat.

Ukrajna rendszeresen próbálja drónokkal támadni a főváros térségét. Így július elején öt ukrán drónt lőttek le és semlegesítettek Moszkvában és a régióban: kettőt Valuevo falu közelében, egyet Kubinka közelében és még kettőt Új-Moszkva környékén, emlékeztet a RIA Novosztyi.

Borítókép: Dróntámadásban megrongálódott irodaépület Moszkva belvárosában, ahol két épületet találat ért, és roncsokat találtak a védelmi minisztérium közelében 2023. július 24-én (Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.