Újabb dróntámadást hiúsítottak meg Moszkva térségében

Az orosz főváros több mint 500 kilométerre van az ukrán fronttól, ám már több alkalommal támadták a térséget.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 28. 8:18
null
Moszkva, 2023. július 24. Dróntámadásban megrongálódott irodaépület Moszkva belvárosában, ahol két épületet találat ért, és roncsokat találtak a védelmi minisztérium közelében 2023. július 24-én. Az orosz védelmi minisztérium az ukrán erõket tette felelõssé az incidensért, és közölte, hogy az orosz légvédelem két drónt semmisített meg. MTI/EPA/Makszim Sipenkov Fotó: Makszim Sipenkov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország pénteken meghiúsított egy ukrán dróntámadást Moszkva térségében, amely sem károkat nem okozott, sem áldozatokkal nem járt – közölte az orosz védelmi minisztérium a Telegramon. A drónt légvédelmi eszközökkel semmisítették meg.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester a Telegramon megerősítette a támadás hírét, de nem pontosította annak helyszínét.

Az orosz főváros és térsége több mint 500 kilométerre van az ukrán fronttól. A területet korábban több dróntámadás érte, ezek egyike májusban a Kreml ellen irányult. 

Kijev hétfőn magára vállalt egy éjszakai dróntámadást Moszkva ellen. 

Az orosz hadsereg szerint két ukrán eszközt semlegesítettek áldozatok nélkül. Az egyik harcképtelenné tett drón az orosz főváros központjában húzódó Komszomolszkij sugárúton zuhant le, a védelmi minisztérium közelében.

 

Borítókép: Dróntámadásban megrongálódott irodaépület Moszkva belvárosában, ahol két épületet találat ért, és roncsokat találtak a védelmi minisztérium közelében 2023. július 24-én. Az orosz védelmi minisztérium az ukrán erőket tette felelőssé az incidensért, és közölte, hogy az orosz légvédelem két drónt semmisített meg (Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.