Valószínűleg elkaptak egy sorozatgyilkost, tizenegy ember vére tapadhat a kezéhez

Az amerikai rendőrség őrizetbe vette a 11 áldozatot követelő 2010–11-es tengerparti sorozatgyilkosság gyanúsítottját a New York államhoz tartozó Long Island szigeten.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 14. 16:50
Women,Criminal,In,Handcuffs,Arrested,For,Crimes
625914686 Fotó: Zoka74 Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóságok egyelőre annyit közöltek, hogy a gyanúsított, akinek nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, csütörtökön este került őrizetbe az aprócska Massapequa településen, és péntek reggel a nyomozással összefüggésben házkutatást tartottak egy magánlakásban.

Az ügyben még pénteken bírósági meghallgatást tartanak, és a nyomozók sajtótájékoztatót ígértek helyi idő szerint péntek délutánra.

Long Island tengerparti autópályája mentén 2010-ben és 2011-ben a rendőrség összesen 11 ember maradványait találta meg, a legtöbbet Gilgo Beach város közelében. Az áldozatok közül hetet sikerült azonosítani, mindannyian fiatal nők voltak, akik az akkori beszámolók szerint szexmunkásként dolgoztak. A Szövetségi Nyomozó Iroda a megakadt vizsgálatot tavaly egy új nyomozócsoport, a Gilgo Beach-i munkacsoport megalakításával próbálta felgyorsítani.

Az elmúlt években a hatóságok többször adtak hangot annak a véleményüknek, miszerint valószínűtlen, hogy egyetlen tettes áll a gyilkosságok mögött.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.