Alekszandar Vucsics is felszólal a Budapesti Demográfiai Csúcson

A szerb elnök mellett az olasz kormányfő is biztos résztvevője az idei eseménynek.

Magyar Nemzet
2023. 08. 31. 8:41
ORBÁN Viktor; VUCIC, Aleksandar vucsics
Belgrád, 2023. április 22. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök Belgrádban, ahol munkareggeli keretében tárgyaltak 2023. április 22-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szep­tember 14–15-én rendezik meg Budapesten az V. Demográfiai Csúcsot, amely 2015 óta Európa legnagyobb, kétévente megtartott családpolitikai fóruma. Idén a Szépművészeti Múzeumban gyűlnek majd össze az állam- és kormányfők, valamint véleményformálók és szakemberek a világ minden tájáról. 

Az eseményen minden évben neves előadók tartanak beszédet. A legutóbbi, 2021-es konferencián például Mike Pence, korábbi amerikai alelnök volt az egyik fő felszólaló.

Idén már biztosan részt vesz és beszédet is mond a csúcstalálkozón Alekszandar Vucsics szerb államfő − derül ki Novák Katalin legfrissebb Facebook-posztjából. 

Köszönöm Alekszandar Vucsics szerb elnöknek, hogy elfogadta meghívásomat, és felszólal a Budapesti Demográfiai Csúcson.

− írta bejegyzésében a magyar köztársasági elnök.  Vucsics egyébként a 2021-es és 2019-es csúcson is részt vett. 

Szintén Novák Katalin jelentette be pár nappal ezelőtt, hogy az idei esemény másik fő előadója Giorgia Meloni, Olaszország kormányfője lesz.

Ahogy azt korábban megírtuk: az eseményen vélhetően felszólal majd Orbán Viktor is, aki tavalyelőtt arról beszélt, hogy habár összességében 16 éve miniszterelnök, saját tapasztalatai alapján a demográfiai felismerések kormányzati intézkedésekké alakítása volt mindig számára a legnehezebb szakmai kihívás.

 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (balra) és Alekszandar Vucsics szerb köztársasági elnök Belgrádban, ahol munkareggeli keretében tárgyaltak 2023. április 22-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.