Görögországot is befűzte az ukrán elnök

Volodimir Zelenszkij Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnökkel tárgyalt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 21. 21:28
ZELENSZKIJ, Volodimir; MICOTÁKISZ, Kiriákosz
Athén, 2023. augusztus 21. Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök (j) és Volodimir Zelenszkij ukrán államfõ sajtótájékoztatót tart az athéni miniszterelnöki rezidencián, a Maximosz-villában 2023. augusztus 21-én. MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz Fotó: Thanászisz Sztavrakisz
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Görögországban fognak kiképezni ukrán pilótákat az amerikai F–16-os harci gépek használatára – jelentette be hétfőn a görög fővárosban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki a múlt hét végén Svédországban, Hollandiában és Dániában járt. Dánia és Hollandia vasárnap jelentette be, hogy F–16-os vadászgépekkel látják el Ukrajnát, miután az Egyesült Államok – a gépek gyártója – ehhez hozzájárult.

Görögország részt vesz pilótáink kiképzésében az F–16-os gépek használatára. Nagyon hálás vagyok ezért

– mondta Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján az ukrán elnök. Az ukrán elnök részleteket nem közölt a kiképzési programról.

Görögország korábban humanitárius segélyt és fegyvereket szállított Kijevnek, egyebek mellett gyalogsági harci járműveket, gépkarabélyokat és lőszert. A sajtótájékoztató után Volodimir Zelenszkij részt vesz egy kötetlen vacsorán, amelyen Kiriákosz Micotákisz a nyugat-balkáni államok vezetőit látja vendégül, és jelen lesz Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság, valamint Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is.

Borítókép: Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök (j) és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő sajtótájékoztatót tart az athéni miniszterelnöki rezidencián, a Maximosz-villában 2023. augusztus 21-én (Fotó: MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.