Azt se tudják hol van Ukrajna, de öntik bele a pénzt + videó

Ezrével készülnek a szórakoztató és egyben lehangoló videók arról, hogy a világon hányadán állnak a földrajzzal.

Magyar Nemzet
2023. 08. 15. 12:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy magyar tiktoker naponta többször jelentkezik a TikTok-oldalán újabb és újabb orosz tartalmakkal. Az Oroszországban élő nő az egyik videójában arról kérdezte az oroszokat egy moszkvai plázában, hogy vajon tudják-e, mi Magyarország fővárosa. Nem meglepő módon néhányan nem tudták a helyes választ, de ami meglepő volt a videóban, az az, hogy sokan gondolkodás nélkül rávágták: Budapest.

@sziaprivet Megkerdeztem az orosz embereket : Mi Magyarország fővárosa? #oroszország #moszkva #sziaprivet #gazdaság #vélemény #russia #moscow ♬ eredeti hang - sziaprivet

Vannak azonban olyan fejlett országok, vezető hatalmak, ahol korántsem mutatkozik meg, hogy alapos lenne a közoktatás. A fentiekhez hasonló videókat ezrével készítik az influenszerek, és természetesen az Egyesült Államokban lát napvilágot a legtöbb ilyen tartalom. Ami elsőre viccesnek tűnik, az később inkább siralmassá válik, amikor például az alábbi videót nézi valaki. Ebben egy férfi arra kéri az utca emberét, hogy mutassa meg, merre található a térképen Oroszország. A videóban látható nő először azt mondja, nagyon okos, majd miután határozottan a szájába veszi a kezében lévő szívószálat, bizonytalanul keresni kezdi Oroszországot a térképen, végül vígan rábök Grönlandra.

Egy másik hölgy, aki szintén okosnak vallja magát a videó elején, már valamivel közelebb jár a megfejtéshez, majd néhány másodpercen keresztül köröz az ujjával, mielőtt a skandináv országokra bök.

Ez a férfi pedig valahol Dél-Amerikában keresi Oroszországot, amelyet állítólag az egész világ gyűlöl.

Apró vigasz lehet az oroszoknak, hogy az amerikaiak Ukrajnáról sem tudják, hogy hol található – valószínűleg elég nekik, hogy támogatják a háborúban álló országot. Mindenesetre jót mulatnak a dolgon.

Az átlag amerikai utca embere egyébként nem csak Európa kapcsán bizonytalanodik el. Az alábbi videóban arra kérte őket az influenszer, hogy nevezzenek meg egy országot Ázsiában vagy éppen Afrikában. Van, aki szerint Szenegál és Marokkó határozottan városok.

@eugenetoks

Name a city in Africa 🤣

♬ original sound - Eugene Litman

Az alábbi hölgy sajnos több kérdésre sem tudta a választ. Először az afrikai kontinenst nem találta meg a térképen. A jelenet azért is különösen zavarba ejtő, mert a saját országát jelölte meg.

@eugenetoks

Where’s Africa 🤣🤦🏻‍♂️

♬ original sound - Eugene Litman

Ausztrália pedig valahol Dél-Amerikában keresendő a hölgy szerint.

@eugenetoks

Where’s Australia 🤣🤦🏻‍♂️

♬ original sound - Eugene Litman

Ausztrália egyébként ennek a nőnek sem ment, hiszen szerinte a volt Szovjetunió területén kell keresni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.