Nem mindennapi fogás a határon - meglepődtek a hatóságok is, amikor kinyitották a csomagtartót

Saját lányát akarta illegálisan átcsempészni a határon egy dél-afrikai nő a Balkánon.

Magyar Nemzet
2023. 08. 10. 17:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdöbbentő meglepetés fogadta az északmacedón–görög határon a hatóságokat, amikor egy autó csomagtartóját ellenőrizték le. A Medzhitlija elnevezésű átkelőnél saját lányát akarta illegálisan Görögországból Észak-Macedóniába csempészni egy dél-afrikai nő. A macedón határőrök kérdésére az 57 éves asszony azt felelte, hogy nincs bejelentenivalója, de a csodálkozás csak azután jött, amikor kinyitották a bérelt autó csomagtartóját. Abban a nő 23 éves, szintén dél-afrikai állampolgárságú lányát találták meg − írja a Beta szerb hírügynökség.

Észak-Macedónia zászlója a határnál (Fotó: Magyar Nemzet)

Észak-Macedónia Vámigazgatóságának közleménye szerint munkatársaik a Bitola városhoz közel lévő átkelőnél megakadályozták, hogy törvényellenesen lépjen be a balkáni ország területére egy személy. 

A tájékoztatás szerint a dél-afrikai asszony a saját lányát egy macedóniai bérelt autó csomagtartójában akarta átvinni a határon. A C. L. R. monogrammal azonosított nő először még tagadta a vámosok kérdésére, hogy lenne bármi bejelentenivalója. Sőt kijelentette, hogy nincs. 

A vámos gyanút fogott, s úgy döntött, hogy fizikai ellenőrzést végez az autón. Ezt követően a csomagtartóban egy olyan személyt találtak, aki nem volt bejelentve a határátlépésre. Az úti okmányok átvizsgálását követően kiderült, hogy egy 23 éves dél-afrikai állampolgárságú nőről van szó, akinek a monogrammja C. D. J.

− idézi a macedón Vámigazgatóság közleményét a 021 hírportál. A Vesti.mk macedón webportál hozzátette, az ügy kivizsgálásában a rendőrség az illetékes.

Borítókép: Dél-afrikai illegális határátlépő a csomagtartóban (Fotó: Észak-macedón Vámigazgatóság, Facebook)


 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.