Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Óvadéki megállapodás született Donald Trump ügyében Georgia államban

A bíróság 200 ezer dollárban (mintegy 70 millió forintban) állapította meg az óvadékot Donald Trump ügyében Georgia államban – derül ki a hétfőn nyilvánosságra hozott bírósági iratokból.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 22. 6:29
TRUMP, Donald
Arlington, 2023. augusztus 3. Donald Trump volt amerikai elnök kiszáll repülõgépébõl az arlingtoni Ronald Reagan Washingtoni Nemzeti Repülõtéren 2023. augusztus 3-án, amikor vádismertetésre meg kell jelennie a washingtoni szövetségi bíróságon. A volt elnököt többek között az Egyesült Államok rovására bûnszövetkezetben elkövetett csalással és hivatalos eljárás akadályozásával vádolják a 2020-as elnökválasztás utáni hatalomátadással kapcsolatban. MTI/AP/Alex Brandon Fotó: Alex Brandon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az óvadéki megállapodás egyben megtiltja a volt elnök számára, hogy a 2020-as elnökválasztás georgiai eredményének megváltoztatására irányuló kísérlet vádjával indult ügyről a közösségi médiában kommunikáljon, illetve az ügyben szereplő tanúkat és a többi vádlottat „közvetlen vagy közvetett módon fenyegesse”. Az óvadéki megállapodást a vádemelést kezdeményező Fulton megyei kerületi ügyész, Fani Willis, Donald Trump védői és a bíró írta alá.

Az ügyész múlt héten augusztus 25-ét, pénteket jelölte meg Donald Trumpnak határidőként, ameddig meg kell jelennie a hatóságok előtt. A volt elnök hétfőn azt írta közösségi oldalán: csütörtökön Atlantába megy, hogy letartóztassák. 

A CNN értesülése szerint Donald Trump azt tervezi, hogy a Fulton megyei börtönben jelentkezik.

Az ügyben a volt elnök mellett még 18 ember, Donald Trump több korábbi közvetlen munkatársa ellen emeltek vádat a múlt héten bűnszervezetben elkövetett cselekmények miatt a 2020-as elnökválasztással összefüggésben.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.