Szennyvíz került a vízbe, több franciaországi strandon is tilos a fürdés + videó

Több normandiai strandon is betiltották a fürdést, valamint a vízi sportokat, miután többezer köbméternyi szennyvíz került a vízbe.

Homoky Réka
2023. 08. 02. 6:58
Fürdési tilalom Calvados Forrás: Merville-Franceville / Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 1-től tilos a fürdés, a szörfözés és a horgászás több normandiai strandon is, miután az utóbbi pár nap heves esőzéseit következtében szennyvíz került a tengerbe. Az intézkedésről azt követően döntött több környékbeli település polgármestere, hogy Normandiai Regionális Egészségügyi Ügynökség felhívta a figyelmet a vízszennyezettség mértékére. 

 

A BFMTV értesülései szerint a szennyeződés az ország északi részén lévő Caen nevű település egyik szennyvíztisztító telepéről került a vízbe, a sok eső miatt túlcsordult a tároló, és kiöntött. 

A Calvados megyében lévő település, Merville-Franceville Twitter-bejegyzése alapján több mint kétezer köbméter szennyvíz került az Orne folyóba az éjszakai heves esőzések miatt. 

A vízminták újbóli elemzéséig és további értesítésig a térségben tilos az úszás, valamint a vízi sportok, beleértve a horgászatot is. A BFMTV értesülései szerint az intézkedés Calvados megye strandjainak a felét érinti. 

A történtekről beszámoló Le Figaro felhívja rá a figyelmet, hogy a fürdési és sportolási tilalom mindaddig érvényben marad, amíg a Regionális Egészségügyi Ügynökség (ARS) adatai jelentős szennyezési szintet mutatnak. Amíg nem megfelelőek az értékek, a méréseket naponta többször elvégzik. 

 Borítókép: Fürdési tilalom Calvados (Fotó: Merville-Franceville/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.