Szergej Lavrov képviseli Oroszországot a G20 szeptemberi csúcstalálkozóján

Vlagyimir Putyin csak virtuális módon volt jelen a BRICS-országok múlt heti johannesburgi csúcstalálkozóján is.

Magyar Nemzet
2023. 08. 28. 20:59
LAVROV, Szergej
Fokváros, 2023. június 2. Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálatának felvétele Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrõl a Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és a Dél-Afrikai Köztársaságot tömörítõ BRICS-csoport külügyminisztereinek tanácskozásán Fokvárosban 2023. június 1-jén. MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium sajtószolgálata Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszországot Szergej Lavrov külügyminiszter képviseli a húsz legnagyobb fejlett és feltörekvő gazdaságot tömörítő G20 csoport Újdelhiben szervezett szeptemberi csúcstalálkozóján – ezt maga Vlagyimir Putyin orosz elnök jelentette be Narendra Modi indiai miniszterelnöknek, akivel hétfőn egyeztetett telefonon.

Az orosz elnöki hivatal közlése szerint a telefonbeszélgetésen a G20-csúcstalálkozó mellett szó esett a BRICS csoport (Kína, Oroszország, India, Brazília, Dél-afrikai Köztársaság) nemrégiben elhatározott bővítéséről és az űrkutatásról is.

Vlagyimir Putyin csak virtuális módon volt jelen a BRICS-országok múlt heti johannesburgi csúcstalálkozóján is.

A Kreml közleménye szerint a két vezető most megállapította, hogy az orosz–indiai kapcsolatok „a kiváltságos stratégiai partnerség szellemében” folyamatosan fejlődnek. Megerősítették, hogy dinamikus az együttműködés gazdasági és kereskedelmi téren.

Ami az űrkutatást illeti, az elmúlt hetekben Oroszország és India is holdjárót indított, de csak az indiai Csandraján-3 küldetés végződött sikerrel, míg az orosz Roszkoszmosz űrszondája, a Luna-25 a Hold felszínébe csapódott, és megsemmisült a tervezett leszállás előtt.

Borítókép: Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálatának felvétele Szergej Lavrov orosz külügyminiszterről (Fotó: MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium sajtószolgálata)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.