Terjed a lepra Floridában, egyre több beteget azonosítanak

Az Egyesült Államokban szokatlan betegség gócpontja alakult ki.

Magyar Nemzet
Forrás: CNN2023. 08. 03. 17:56
New,Delhi,,India-,22,February,2020:,Closeup,Hand,Of,Old
1976525027 Fotó: PradeepGaurs Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végtagjain fájdalmas kiütésfoltokkal jelentkezett Dr. Rjiv Nathoo-hoz egy ötvennégy éves férfi, végül manapság igen szokatlannak mondható fertőzés jelenlétét mutatták ki számolt be róla a CNN.

Az orvos szövetmintát vett, amelynek vizsgálata után egyértelműen megállapította, hogy a férfi panaszait a lepra okozza.

A környéken egyre több beteg jelentkezett kiütéses panaszokkal, így Nathoo gyanítani kezdte, hogy Floridában valahogy gócpontja alakulhatott ki a fertőzést okozó baktériumnak.

Rjiv Nathoo egy bőrgyógyászokból álló csapatot szervezett, amelynek elsődleges feladata az, hogy figyelmeztesse az egészségügyben dolgozókat a leprafertőzés jelenlétére, illetve felhívják a figyelmet az esetek azonosításának fontosságára.

2020-ban 159 leprafertőzéses esetet jelentettek a térségben, manapság azonban átlagban már az egyesült államokbeli estekből ötből egyet Floridában azonosítanak, ezelőtt pedig főleg átutazóban lévő embereknél mutatták ki a fertőzést.

A lepra esetében fontos a gyors diagnózis, mert nagyon jól kezelhető betegség, de ha későn fordul orvoshoz a beteg, csúnya hegekkel járhat a gyógyulás, szélsőséges esetekben pedig akár végtagcsonkolást is végezhetnek az orvosok.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.