Újabb súlyos tengeri tragédia történt, többtucatnyian meghaltak

A napokban egyre több hajótörés történik a Földközi-tengeren, migránsok tucatjai fulladnak a tengerbe.

2023. 08. 09. 15:31
null
Arrecife, 2023. augusztus 8. Európába igyekvõ afrikai illegális bevándorlók a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetén fekvõ Arrecife kikötõjében 2023. augusztus 8-án. A spanyol tengeri mentõszolgálat hajója 47, majd 60 migránst vett fedélzetére csónakokból. MTI/EPA/EFE/Adriel Perdomo Fotó: Adriel Perdomo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb súlyos tengeri tragédiáról számolt be az olasz sajtó. Egy Tunéziából induló halászhajó szenvedett hajótörést a dél-olaszországi partoknál.

A túlélők beszámolója szerint 45 -en szálltak hajóba csütörtökön 10 órakor Szfaksz kikötőjében, összesen azonban csak négyen érkeztek meg Olaszországba, három férfi és egy asszony. 41 személy életét vesztette a tengeri baleset során, köztük három gyermek.

A túlélők beszámolója szerint a hatórás tengeri út után a hét méter hosszú halászhajót egy erőteljes hullám felborította, az utasok mind a tengerbe zuhantak. Csak 15 személynek volt mentőmellénye, de ők sem élték túl a tragédiát. 

A Rimona nevű máltai hajó kedden talált a tenger hullámai között a túlélőkre, akiket szerda reggel szállítottak át az olasz parti őrséghez.

Sem a Rimona máltai felségjelzésű mentőhajónak, sem az olasz parti őrség munkatársainak nem sikerült a holttestek nyomára bukkannia, melyeket időközben a tenger elnyelt. 

A túlélőket a tragédia helyszínétől távol sikerült megmenteni, ők napokon keresztül hánykolódtak a tengeren. A szerencsétlenül járt utasok Elefántcsontpartról és Guineából származnak. 

Továbbra is a Földközi-tenger migrációs folyosója a legveszélyesebb tengeri átkelőhely. A Nemeztközi Migrációs Szervezet hivatalos adatai szerint 2014 óta 27 ezer migráns veszítette életét a Földközi-tengeren való átkelés közben. A tunéziai hivatalos statisztikák szerint az év eleje óta 944 Tunéziából indult személy halt meg.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/EFE/Adriel Perdomo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.