Zelenszkij is tud a hatalmas bulikról, de nem tesz semmit

Az ukrán elnök köréből egy politikus pedig fényűző nyaraláson vett részt a Maldív-szigeteken.

Magyar Nemzet
2023. 08. 16. 17:08
ZELENSZKIJ, Volodimir
Kijev, 2023. július 28. Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszédet mond az ukrán államiság napja alkalmából a kijevi Szent Mihály székesegyház elõtti téren tartott ünnepségen Kijevben 2023. július 28-án. Zelenszkij 2021. augusztus 24-én, Ukrajna függetlensége kikiáltásának harmincadik évfordulóján hirdette ki, hogy ezentúl az ukrán államiságnak is lesz nemzeti ünnepe, július 28-án. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas bulikat tartanak az ukránok, miközben az ország másik felében sorra szedi halálos áldozatait az orosz–ukrán háború, és egyre többeknek kell elmenekülniük a harcok elől. A közösségi médiában temérdek ilyen videó terjed, egyebek mellett arról, hogy egy kijevi strand gyakorlatilag teljesen megtelt, az emberek gondtalanul fürdenek, napoznak, buliznak. Máshol pedig az éjszakák hangosak a nyári összejövetelektől. Hasonló vigadozásokról készültek felvételek a Fekete-tenger partján fekvő Odesszában is, mely gyakran célpontja az orosz támadásoknak.

Mindez még az ukrán elnököt, Volodimir Zelenszkijt sem zavarja túlságosan. Noha bírálta a mulatozókat, amiért nem mutatnak elég szolidaritást a fronton harcoló katonákkal, az ukrán vezetés nem mutat hajlandóságot arra, hogy cselekedjen is.

„Ukrajna háborúban áll. És azoknak, akik nem a fronton harcolnak, segíteniük kell a harcban. Nem bárokban, nem klubokban, nem utcai versenyekkel vagy valamilyen hivalkodó fogyasztással, hanem azzal, hogy nagyon konkrét módon segítik a harcosokat” – közölte Zelenszkij videóüzenetben. Hangsúlyozta egyúttal, hogy Oroszország legyőzése közös nemzeti ügy és az ukrán katonák megérdemlik, hogy lássák és érezzék a városok támogatását.

Az ukrajnai bulikra kelet-ukrajnai útja során reagált Zelenszkij. A hét elején meglátogatta az Azov ezred katonáit, kedden pedig már Zaporizzsjában egyeztetett a 65. és a 116. gépesített dandár parancsnokságával.

Érdekesség egyébként, hogy még az ukrán elnök körének tagjai sem feltétlenül mondanak le a jóról: július végén Zelenszkij pártjának egyik képviselője ellen indítottak vizsgálatot a hatóságok. Jurij Arisztov ugyanis múlt hónapban a Maldív-szigetekre utazott, annak ellenére, hogy a tisztviselők munkájukon kívül nem utazhatnak külföldre. Márpedig több jel is utal arra, hogy a politikus nem munkaügyben járt az egzotikus szigeten: például egy olyan ötcsillagos szállodában szállt meg, ahol a legolcsóbb szoba az egymillió forintot is meghaladja egy éjszakára, két főre. Az ukrán állami nyomozóiroda közzétette az Arisztov útleveléről készült fotót is, mely szerint a politikus július 14-én érkezett a Maldív-szigetekre, majd 21-én távozott.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.