Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

„Legalább az amerikaiak állják a számlát” – így buliznak Ukrajnában a háború közepén

Legalább az amerikaiak állják a számlát – jegyezte meg egy közösségimédia-felhasználó annál a videónál, amely bemutatja, hogyan buliznak Ukrajnában a háború kellős közepén. A terjedő felvételek nem a legjobbkor láttak napvilágot, hiszen Amerikában már így is egyre kevesebben rajonganak azért, hogy továbbra is az eddigiekhez hasonló mértékű támogatással árasszák el a háborús országot.

Magyar Nemzet
2023. 08. 12. 11:44
UKRAINE-RUSSIA-WAR-CONFLICT Young people dance in a night club in Kyiv, on November 26, 2022, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by BULENT KILIC / AFP) Fotó: Europress/AFP/Bulent Kilic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Futótűzként terjednek a közösségi médiában azok a videók, amelyek tanúsága szerint az ukrán fiatalok önfeledten buliznak, miközben az országban véres háború dúl. 

Az amerikaiak körében már így is megosztottság övezi azt a kérdést, folytassák-e Ukrajna jelentős anyagi támogatását, a felvételek pedig még inkább elbizonytalanították a tengerentúli lakosságot, mire fordítja a háborús ország az amerikai dollármilliárdokat.

Egy TikTok-felhasználó például arról osztott meg egy videót, hogy több száz ember szórakozik a kijevi Fifty Beach Club medencebárjánál a háború idején.

A felületet azonnal elárasztották a kommentek.

Legalább az amerikaiak állják a számlát

– írta ez egyik felhasználó szarkasztikusan.

– Miért aggódtunk mi mindannyian, miközben odaát buliszezon van? – jegyezte meg egy másik kommentelő.

Miközben azonban az elégedetlenség egyre nő az amerikaiak körében, a Biden-adminisztráció éppen a minap kért újabb 24 milliárd dollárt Ukrajna megsegítésére, amely összegből 13 milliárd katonai támogatás, a maradék 11 milliárd pedig a háború sújtotta ország gazdaságának életben tartására, valamint humanitárius célokra menne el.

Az ukrán fővárosban szórakozó fiatalok felvételét megosztó felhasználó, aki Edward néven található a közösségi médiában, gyorsan magyarázkodni is kezdett, miután bejegyzése tömeges felháborodást váltott ki az emberekből.

@zhadyftw Adding more context to my recent videos where you see people in Kyiv enjoying their time at the pool and in the city center. #kyiv #ukraine #truth #warlife ♬ original sound - Edward

–  Azt akartam bemutatni a videóval, hogy Ukrajnában az emberek normális életet élhetnek, elsősorban az olyan légvédelmi rendszereknek köszönhetően, amelyeket például az Egyesült Államoktól vagy Németországtól kaptak – fogalmazott. Hozzátette, hogy a videókon bulizók ugyanazok az emberek, akiknek még mindig titkos menedéket kell keresniük a légicsapások idején, és akik között rotációs bevetésen lévő katonák is vannak.

Ezzel egy időben ugyanakkor az ország más részeiből, például Odesszából is videók jelentek meg partizó ukránokról, amelyeket a RadioGenova nevű Telegram-felhasználó osztott meg.

Egy ima Ukrajnáért. Kérlek, adjatok még több pénzt nekik, kifogytak a vodkából

– írják ironikusan a bejegyzés leírásában.

 

Borítókép: Fiatalok táncolnak egy kijevi éjszakai klubban 2022. november 26-án, Ukrajna orosz inváziója közepette. (Fotó: Bulent Kilic/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.