A hatóságok látókörében volt a rotterdami gyilkos + videó

Három embert megölt a holland városban az a férfi, akire figyelmeztettek korábban a hatóságok.

Forrás: BBC2023. 09. 29. 17:41
Police report two shootings in Rotterdam
epa10887988 Police officers from the special intervention service stand outside the Erasmus MC Rotterdam hospital on Rochussenstraat, which has been cordoned off after two shooting incidents in Rotterdam, Netherlands, 28 September 2023. An unknown person wearing combat clothing shot at people first in an apartment and after in the hospital, the police announced. EPA/BAS CZERWINSKI Fotó: EPA/BAS CZERWINSKI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A holland hatóságok látókörében volt már korábban is az a férfi, aki Rotterdamban megölt három embert. Onnan tudni erről, hogy az ügyészség levelet küldött az iskolájának, amiben felhívták a figyelmüket arra, hogy a férfi aggasztó, pszichopátiás jeleket mutat. 

Mint írták a levélben − amit maga az elkövető posztolt ki és az ügyészség pedig megerősített, hogy hiteles − a férfi zavart, és találtak már rá félmeztelenül egy levélhalom tetején is. Mint sugallták, a későbbi viselkedésére komoly hatással lehet, hogy sikerül-e elvégeznie az egyetemet vagy sem.

A zavart férfi magát alkoholistának nevezte és azt mondta, hogy azért rúgták ki, mert nem tudta megszerezni a diplomáját. 

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy milyen indokok vezettek oda, hogy vérengzésbe kezdett, de az biztos, hogy három emberrel végzett, amikor ámokfutásba kezdett. 

Az első áldozatai a szomszédai voltak.

Az elkövető tüzet nyitott egy házra, amiben megölt egy 39 éves nőt és megsebesítette 14 éves gyermekét, akit ugyan kórházba szállítottak, ám később belehalt a sérüléseibe.

 A szomszédok elmondása szerint az áldozatok többször is feljelentették későbbi gyilkosukat a rendőrségen. 

Egyszer egy döglött nyulat dobott a kertjükbe 

− mondta el a szomszéd. Kiderült, hogy bár többször kimentek hozzá a rendőrök, a férfi mindig behúzta a függönyöket, és soha nem nyitotta ki az ajtót nekik.  

 

Miután végzett a szomszédaival, az Erasmus Medical Centerbe ment – itt tanult –, és lövöldözni kezdett, majd tüzet gyújtott. A lövöldözésben életét vesztette egy 43 éves férfi, a tűz pedig súlyos anyagi károkat okozott az épületben. Az őrjöngése akkor ért véget, amikor elfogták a kommandósok az épület előtt.

Az egyetemen minden órát lemondtak és péntekre közös gyásznapot hirdettek. Az esettel kapcsolatban megszólalt a város polgármestere is, aki elmondta, hogy ez egy szörnyen sötét nap a város életében.

Borítókép: Rendőrök az Erasmus MC Rotterdam kórház előtt (Fotó: EPA/Bas Czerwinski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.