Aleksandar Vucic: Magyarország modell Szerbia számára

Novák Katalin magyar köztársasági elnök házigazdaként azt emelte ki, hogy a két országot stratégiai partnerség fűzi egymáshoz.

2023. 09. 14. 22:18
VUCIC, Aleksandar
Budapest, 2023. szeptember 14. Aleksandar Vucic szerb elnök beszél az V. Budapesti Demográfiai Csúcs résztvevõi tiszteletére rendezett díszvacsorán a Magyar Zene Házában 2023. szeptember 14-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország modell Szerbia számára – mondta Aleksandar Vucic szerb államfő a Budapesti Demográfiai Csúcs alkalmából tartott gálavacsorán csütörtök este. Novák Katalin magyar köztársasági elnök házigazdaként azt emelte ki, hogy a két országot stratégiai partnerség fűzi egymáshoz.

A szerb államfő hangsúlyozta, sokat tanultak Magyarországtól, és köszönik az elkötelezettséget, a Szerbiának nyújtott támogatást.

A magyar köztársasági elnök úgy fogalmazott: „Aleksandar Vucic a kezdetektől velünk van.”

Magyarország és Szerbia mostani viszonya jól mutatja, miként volt képes a két ország túllépni a történelmi tragédiákon és eseményeken, és „példamutató módon összefűzni erőit” – tette hozzá.

Aleksandar Vucic szerint további támogatásokat kell biztosítani a családok, a hagyományos értékek védelmére. A demográfiai csúcson csütörtökön elhangzott beszédek, köztük Novák Katalin felszólalása is, ebbe az irányba mutattak – mondta.

Borítókép: Aleksandar Vucic szerb elnök beszél az V. Budapesti Demográfiai Csúcs résztvevői tiszteletére rendezett díszvacsorán a Magyar Zene Házában 2023. szeptember 14-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.