időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Apokaliptikus látvány: hatalmas robbanás rázta meg az üzbég fővárost + videók

Magyar Nemzet
2023.09.28. 10:29 2023.09.28. 10:38
Apokaliptikus látvány: hatalmas robbanás rázta meg az üzbég fővárost + videók

Óriási robbanás rázta meg Taskentet, Üzbegisztán fővárosát csütörtökön – adta hírül a Reuters hírügynökség. Információik szerint a detonációnak akkora ereje volt, hogy betörte a környező lakóépületek ablakait, volt, ahol a teljes keretet kiszakította a falból. A baleset egyetlen halálos áldozatával is egy ablakkeret végzett, amely rázuhant a kamasz fiúra.

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint 24 embert kellett kórházba szállítani, állapotuk azonban nem életveszélyes. További 138 személyt a helyszínen láttak el. A hajnali három óra körül bekövetkezett robbanás nyomán tűz is keletkezett, amelyet a 16 kivonuló tűzoltóegységnek sikerült gyorsan ellenőrzése alá vonnia. Hivatalos közlések szerint a robbanás helyszínén, amely feltehetően egy raktárépület, most egy speciális terepi laboratóriumot állítanak fel, amely a detonáció okát hivatott kivizsgálni. Korábban olyan hírek is megjelentek a közösségi médiában, hogy egy repülőgép zuhant le, ezt azonban cáfolták a hivatalos szervek.

A közösségi médiában található videókon és fényképeken az látható, ahogy a lángok az éjszakai égboltra csapnak, majd hatalmas füstfelhő borítja be az eget.

A sötét égbolt vörös színűre vált, és szinte a föld is beleremegett a robbanás erejébe.

Szemtanúk elmondása szerint a robbanást negyven kilométeres távolságban is érezni lehetett, sokan az utcákra menekültek az ismeretlen robaj hangjára, a forgalom is leállt a környező utakon.

Mások épen maradt lakásuk ablakából, döbbenten közvetítették az eléjük táruló apokaliptikus látványt.

A taskenti nemzetközi repülőtéren ugyanakkor zavartalan a légiközlekedés – erősítették meg a hatóságok.


Borítókép: Hatalmas robbanás az üzbég fővárosban (Forrás: X/Azertac News Agency)
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.