Apokaliptikus látvány: hatalmas robbanás rázta meg az üzbég fővárost + videók

Egy ember meghalt, 162 pedig megsérült a taskenti repülőtér közelében.

2023. 09. 28. 10:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási robbanás rázta meg Taskentet, Üzbegisztán fővárosát csütörtökön – adta hírül a Reuters hírügynökség. Információik szerint a detonációnak akkora ereje volt, hogy betörte a környező lakóépületek ablakait, volt, ahol a teljes keretet kiszakította a falból. A baleset egyetlen halálos áldozatával is egy ablakkeret végzett, amely rázuhant a kamasz fiúra.

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint 24 embert kellett kórházba szállítani, állapotuk azonban nem életveszélyes. További 138 személyt a helyszínen láttak el. A hajnali három óra körül bekövetkezett robbanás nyomán tűz is keletkezett, amelyet a 16 kivonuló tűzoltóegységnek sikerült gyorsan ellenőrzése alá vonnia. Hivatalos közlések szerint a robbanás helyszínén, amely feltehetően egy raktárépület, most egy speciális terepi laboratóriumot állítanak fel, amely a detonáció okát hivatott kivizsgálni. Korábban olyan hírek is megjelentek a közösségi médiában, hogy egy repülőgép zuhant le, ezt azonban cáfolták a hivatalos szervek.

A közösségi médiában található videókon és fényképeken az látható, ahogy a lángok az éjszakai égboltra csapnak, majd hatalmas füstfelhő borítja be az eget.

A sötét égbolt vörös színűre vált, és szinte a föld is beleremegett a robbanás erejébe.

Szemtanúk elmondása szerint a robbanást negyven kilométeres távolságban is érezni lehetett, sokan az utcákra menekültek az ismeretlen robaj hangjára, a forgalom is leállt a környező utakon.

Mások épen maradt lakásuk ablakából, döbbenten közvetítették az eléjük táruló apokaliptikus látványt.

A taskenti nemzetközi repülőtéren ugyanakkor zavartalan a légiközlekedés – erősítették meg a hatóságok.


Borítókép: Hatalmas robbanás az üzbég fővárosban (Forrás: X/Azertac News Agency)
 




 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.