Eladják Zelenszkij villáját az oroszok

Mintegy száz államosított, korábban ukrán tulajdonban lévő ingatlant értékesítenek a Krímben az oroszok, köztük Zelenszkij villáját is.

2023. 09. 16. 16:54
ZELENSZKIJ, Volodimir
Kijev, 2023. július 28. Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszédet mond az ukrán államiság napja alkalmából a kijevi Szent Mihály székesegyház elõtti téren tartott ünnepségen Kijevben 2023. július 28-án. Zelenszkij 2021. augusztus 24-én, Ukrajna függetlensége kikiáltásának harmincadik évfordulóján hirdette ki, hogy ezentúl az ukrán államiságnak is lesz nemzeti ünnepe, július 28-án. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A krími orosz hatóságok szombaton közölték, hogy mintegy száz ukrán ingatlan, köztük Volodimir Zelenszkij ukrán elnök házának az eladását tervezik, írja a Reuters hírügynökség. 

Vlagyimir Konsztantyinov, a krími parlament elnöke hozzátette, hogy az államosított ingatlanok közül az első nyolc árverését már megtartották – ukrán üzletemberek lakásait, házait adták el. Mint mondta,  

az adásvételi szerződések értéke több mint 815 millió rubel (több mint hárommilliárd forint).

Azt a tengerparti ingatlant egyébként, amelyet most elárvereznek, még 2013-ban vette az ukrán elnök és neje, amikor Zelenszkij még színészkedett, igaz, 2014, a Krím orosz megszállása óta nem látogatták

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a Krím orosz vezetése tavaly áprilisban fogadott el egy törvényt, amely lehetővé teszi az ellenséges országok állampolgárai ingatlanainak lefoglalását, februárban pedig közölték, hogy mintegy 500 krími ingatlant államosítottak, köztük olyanokat, amelyek vezető ukrán politikusok és üzletemberek tulajdonában vannak.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszédet mond az ukrán államiság napja alkalmából a kijevi Szent Mihály-székesegyház előtti téren tartott ünnepségen Kijevben 2023. július 28-án (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.