Ezt megúszták Joe Bidenék – egyelőre

A republikánus többségű képviselőház elfogadta az ideiglenes finanszírozási törvényt, nem lesz kormányzati leállás az Egyesült Államokban.

2023. 09. 30. 21:14
null
A robbanások pár száz méterre a Capitolium épületétől történtek. Fotó: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lesz kormányzati leállás az Egyesült Államokban, miután a republikánus többségű képviselőház elfogadta az ideiglenes finanszírozási törvényt – számolt be mások mellett a CNN amerikai hírcsatorna. 

A kongresszus alsóháza 355 igen, 91 nem voks mellett szavazta meg a törvényt, melynek értelmében további 45 napig még biztosan működni fognak a kormányzati ügynökségek, minisztériumok. 

A jogszabálynak még át kell mennie a szenátuson is, ugyanakkor ez szinte biztosra vehető, hiszen a felsőházban a demokraták vannak többségben. A képviselőházi döntés éppen időben jött: szombat éjfélkor járt volna le az idei fiskális év, a következő évről azonban még nem tudtak megegyezni a törvényhozók. 

A legnagyobb vitatéma egyértelműen Ukrajna további pénzügyi és katonai támogatása, melyet sok republikánus nem kíván az eddigiekhez hasonló mértékben finanszírozni.

Mitch McConnel, a szenátus republikánus csoportjának vezetője pozitívan nyilatkozott a képviselőházi szavazást követően, arról beszélt, hogy valószínűleg nem fog leállni a kormányzat. 

Ezt megerősítette a felsőházi szavazás eredménye is, a szenátorok 88-9 arányban fogadták el a törvényt.

Borítókép: A washingtoni Capitolium (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.