Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Hatalmas esőzés, áll a víz New York utcáin + videók

Akár 200 mm-t is meghaladó csapadék is elképzelhető egyes területeken.

2023. 09. 29. 19:53
Tropical Storm Ophelia continues to soak NYC
Tropical Storm Ophelia continues to soak NYC Fotó: FATIH AKTAS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Heves esőzések áradásokhoz vezettek egész New Yorkban, ahol egy havi eső esett a városra alig három óra alatt. A meteorológusok arra figyelmztetnek, hogy vannak olyan helyek a megyében, ahol akár a 200 mm-t is meghaladhatja a csapadék. 

A legrosszabbul Manhattan és Brooklyn járt, a súlyosan elázott részeken péntek késő délelőtt kezdett enyhülni az esőzés, de délutánra újabb csapadék várható, ami felerősítheti a veszélyes áradásokat.

Ez veszélyes időjárás, és még nincs vége 

− mondta Eric Adams New York-i polgármester egy péntek reggeli sajtótájékoztatón. „Nem akarom, hogy a szünetek két heves esőzés között azt a látszatot keltsék, hogy vége van” − tette hozzá.

Kathy Hochul, New York állam kormányzója szükségállapotot hirdetett ki New York városában és arra kérte a lakosokat, hogy a biztonság kedvéért maradjanak otthon.  

Annyi eső esett, hogy pincéket és metróutakat öntött el az eső, több metróállomást is lezártak és felfüggesztettek járatokat, amíg normalizálódik a helyzet. Az időjárás miatt a LaGuardia repülőtér egyik terminálját is le kellett zárni. 

Jelenleg 8,5 millió embert érinthetnek a kialakuló villámárvizek, összesen pedig 25 millió emberről van szó, ha egész New York államot nézzük.

 A New York-iak készüljenek fel a heves esőkre és az esetleges áradásokra egészen szombaton délelőttig – mondta el Zach Iscol, a New York-i katasztrófavédelem biztosa. 

Arra kértek minden New York-it, hogy legyenek óvatosak, ha mégis muszáj utazniuk, akkor inkább tömegközlekedéssel tegyék azt, és számoljanak vele, hogy sokat késnek a járatok. 

Borítókép: Hatalmas vihar csapott le New Yorkra (Fotó: Fatih Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.