Lángokban áll a krími Szevasztopol az ukrán támadás után, sok a sérült + videó

A segélyszolgálatok a szevasztopoli hajógyár déli létesítményében dolgoznak, ahol tűz ütött ki.

2023. 09. 13. 7:46
null
Krím félsziget, 2023. július 19. Hatalmas füstfelhõ gomolyog egy lõszerraktár felett, miután tûz ütött ki egy kelet-krími katonai bázison 2023. július 19-én. A tûz miatt a térségben négy település lakóit, több mint kétezer embert kimenekítettek, valamint lezárták a közeli Tavrida autópályát. MTI/AP/Kommersant Publishing House/Viktor Korotajev Fotó: Viktor Korotajev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajna tíz rakétával és három személyzet nélküli hajóval támadta az éjjel az oroszok által annektált Krím félszigetet. A csapás után súlyos tűz keletkezett a szevasztopoli hajógyárban, ahol az orosz fekete-tengeri flotta hajóit építik és javítják.

Legalább 24 ember megsérült a krími Szevasztopol városát ért ukrán rakétatámadásban, négy embernek közepesen súlyos az állapota

 – közölte a szevasztopoli kormányzó, Mihail Razvozsaev a Telegramon.

Elmondta, hogy a segélyszolgálatok a szevasztopoli hajógyár déli létesítményében dolgoznak, ahol tűz ütött ki.

– A város polgári létesítményeit nem fenyegeti veszély – tette hozzá a kormányzó.

A TASZSZ orosz hírügynökség szerint helyi idő szerint hajnali 3 óra körül fényvillanásokat jelentettek a város felett, majd körülbelül tíz robbanást hallottak. Az interneten közzétett felvételek mindezt megerősítik.

Ukrajna már korábban is célba vette Szevasztopolt és a fekete-tengeri flottát, de a mostani az eddigi legösszehangoltabb támadásnak tűnik, amelyet valószínűleg a Nyugatról szállított nagy hatótávolságú rakétákkal követtek el – számolt be róla a BBC brit közmédia.

Eközben nemcsak az ukrán hadsereg, hanem az orosz csapatok is támadásokat hajtottak végre az éjszaka, 

állítólag drónokkal támadták a Duna-menti ukrán gabonakikötőt, Izmailt.

– Sajnos találatok is voltak: a kikötőben és más polgári infrastruktúrában keletkezett kár –közölte Oleh Kiper, az odesszai régió kormányzója. Elmondta, hogy hat ember megsérült a támadásban, amely tüzet okozott, és megrongálta az infrastruktúrát.

 

Borítókép: Hatalmas füstfelhő gomolyog egy lőszerraktár felett, miután tűz ütött ki egy kelet-krími katonai bázison  2023. július 19-én (Fotó: MTI/AP/Kommersant Publishing House/Viktor Korotajev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.