időjárás 10°C Aurél 2023. október 5.
logo

Megint lecsaptak Angliában a radikális klímavédők + videó

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.09.18. 14:57 2023.09.18. 15:07
Megint lecsaptak Angliában a radikális klímavédők + videó

Az Extinction Rebellion (XR) klímavédelmi csoport aktivistái füstgránátokat dobáltak és olajszerű folyadékot öntöttek a brit Munkáspárt székházának lépcsőjére – közölték a londoni hatóságok hétfőn. Két aktivista először felmászott az épület bejáratánál álló oszlopcsarnok tetejére, és a lépcsőre borították az olajoskannák tartalmát, míg a csoport egy másik tagja a korláthoz láncolta magát és felszólította a Munkáspártot, hogy amennyiben hatalomra jutnak, töröljék a Konzervatív Párt által elfogadott olajipari engedélyeket a következő választások előtt. 

Mindeközben a szervezetet támogatók „Szüntessük meg a fosszilis tüzelőanyagoktól való függőséget” feliratú transzparenseket tartottak a magasba. A délkelet-londoni Southwarkban, a Blackfriars Roadon található épületnél hétfőn tartott demonstrációt szombaton egy, a szervezet által szervezett tüntetés követi. Az aktivisták a minap egy kulcsfontosságú utat vettek blokád alá Hollandiában.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.