Megtámadták a lengyel határt + videó

Fehéroroszország felől akartak betörni az országba.

2023. 09. 24. 19:17
null
Ásotthalom, 2016. július 5. Járõrözõ rendõrautó a magyar-szerb határon, Ásotthalom térségében 2016. július 5-én. Mélységi határõrizetet vezettek be a magyar hatóságok a szerb és a horvát határ mentén: azokat a migránsokat, akiket a határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül elfognak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fehérorosz védelmi minisztérium által a közösségi médiában közzétett videó szerint Fehéroroszországból érkező illegális bevándorlók elkezdték lebontani a két ország között felállított határzárat. 

A lengyel határ ellen Fehéroroszország által végrehajtott támadások célja a lengyelországi helyzet destabilizálása és a lengyelek biztonságának veszélyeztetése volt. Az orosz–fehérorosz terv azonban a lengyel hadsereg megerősített jelenlétének köszönhetően megbukott.

– írta a védelmi minisztérium. 

Borítókép: Járőröző rendőrautó a magyar–szerb határon, Ásotthalom térségében (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.