Menczer Tamás: Svédországnak ilyen közbiztonsággal nincs joga kritizálni a magyar demokráciát

„A bűnügyi statisztikák szerint a svédeknek semmi alapjuk arra, hogy bárkit kioktassanak demokráciából” – írta a közösségi oldalán Menczer Tamás. A külügyi államtitkár szerint a magyar emberek pedig világosan döntöttek arról, hogy nem kérnek sem a bevándorlásból, sem másból, amit külföldről akarnak rájuk erőltetni.

2023. 09. 29. 13:21
MENCZER Tamás
Budapest, 2022. december 6. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelõs államtitkára napirend elõtti kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. december 6-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez fájhatott" – közölte a Facebook-bejegyzésében Menczer Tamás. A külügyi államtitkár megállapította: a baloldali és független-objektív sajtó is kénytelen elismerni, hogy minden, amit Svédországról, a svéd demokráciáról ő mondott, igaz.

Lövöldözések, gyilkosságok, robbantások, keresztényüldözés, antiszemitizmus, bevándorlás. Képzelem, mennyire fájdalmas lehetett leírni a Telexnek, hogy mindez igaz

– írta. A svédországi közbiztonságról a politikus elmondta, hogy a legfrissebb svédországi hír szerint egy bandaháborúban lelőttek egy 18 éves fiút, aki épp fociedzésen volt, és egy robbantásban meghalt egy 25 éves nő. 

Csak szeptemberben 12 halálos áldozatot követelt a svédországi bűnözők háborúja, mindeközben a baloldal állítja, hogy a közbiztonságnak semmi köze a demokráciához – mutatott rá az államtitkár. A balliberális 444.hu erre vonatkozóan fel is tett kérdéseket Menczer Tamásnak, aki azokat a válaszokkal együtt megosztotta a nyilvánossággal. A hírportál megkérdezte, hogy az államtitkár miért a bűnügyi indikátorokat választotta a demokrácia fokmérőjének. Menczer Tamás a válaszában azt írta, hogy szerinte alapvető demokratikus érték a biztonság. 

Például az, hogy ne öljenek meg gyerekeket a bandaháborúk során a bevándorlók, és ne üldözzenek senkit a hite miatt.

Szerinte a svédek és a bennünket bírálók valódi célja az, hogy az életünket és az országunkat úgy alakítsuk, ahogy az nekik tetszik. Például csináljunk Magyarországból bevándorlóországot – mutatott rá a politikus. 

Szerinte ezért hasonlította a magyar családpolitikát Annika Strandhäll korábbi szocialista szociális ügyekért felelős miniszter négy éve a legsötétebb náci, fasiszta időkhöz így: 

Riasztó, ami Magyarországon történik. Most azt akarja Orbán, hogy több igazi magyar gyerek szülessen. A politika bűzlik az 1930-as évektől.

 A jelenlegi miniszterelnök, Ulf Kristersson pedig ugyanezért mondta ezt két éve márciusban: 

Az EU egyértelműen foglaljon állást Magyarországgal szemben. Az EU számára még fennáll a feladat, hogy megtörje a magyarországi fejlődési irányt, és keményen lépjen fel a magyar kormánnyal szemben, és támogassa az egyre erősebb ellenzéket.

Szintén a fenti okból támadnak bennünket azért, mert nekünk fontos a hazaszeretet – magyarázta Menczer Tamás. Rámutatott: a bűnügyi statisztikák azt mutatják, hogy a svédeknek semmi alapjuk arra, hogy bárkit kioktassanak arról, hogy hogyan kell élnie. A magyar emberek pedig világosan döntöttek arról, hogy nem kérnek sem a bevándorlásból, sem másból, amit külföldről akarnak rájuk erőltetni – szögezte le a politikus.

A 444.hu azt is megkérdezte Menczer Tamástól, hogy tudomása szerint van-e olyan tudományos és nemzetközileg elfogadott módszer, amely bűnügyi indikátorokat is figyelembe vesz mint a demokrácia egyik fokmérőjét. Válaszában a politikus leszögezte: 

bizonyára nagyon izgalmasak a tudományos módszerek, de őt csak az érdekli, hogy mit támogatnak a magyarok.

„A magyar emberek országgyűlési választáson, népszavazás és nemzeti konzultáció során is elmondták, hogy számukra a biztonságuk fontos” – írta, majd rámutatott: 

azért adtak immár negyedszer kétharmados felhatalmazást az Orbán-kormánynak, mert szuverén módon és minden tekintetben védi a magyarok biztonságát.

„Azért hajtották el ismét a baloldalt, mert nem a magyar érdekek szerint cselekszik0ö – zárta bejegyzését Menczer Tamás.

Borítókép: Menczer Tamás (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.