időjárás -2°C Vilma 2023. december 5.
logo

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

Oroszország távol-keleti részében folytatja látogatását Kim Dzsong Un

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.09.15. 09:57 2023.09.15. 10:00
Oroszország távol-keleti részében folytatja látogatását Kim Dzsong Un

Az oroszországi látogatáson tartózkodó Kim Dzsong Un észak-koreai vezető pénteken reggel a különvonatával megérkezett Komszomolszk-na-Amurba, ahol megtekintett egy repülőgépgyárat – jelentette az orosz TASZSZ hírügynökség.

Az orosz Távol-Keleten, a Habarovszk régióban lévő, Jurij Gagarinról elnevezett gyárban Szu–35-ös és Szu–57-es katonai repülőket, valamint Szuhoj Superjet 100 típusú polgári gépeket is készítenek 

– írta a TASZSZ.

Kim Dzsong Unt a gyárlátogatásra Gyenisz Manturov miniszterelnök-helyettes, ipari és kereskedelmi miniszter is elkísérte. A látogatásról az észak-koreai médiában megjelent fotókon Kim a gyárban észak-koreai katonai parancsnokok társaságában látható.

Kim Dzsong Un Vlagyimir Putyin meghívására érkezett Oroszországba, és szerdán személyesen is találkozott az orosz elnökkel a Vosztocsnij űrközpontban. Kmszomolszk-na-Amurt elhagyva programja szerint várhatóan Vlagyivosztokba utazik tovább, ahol megszemléli az orosz Csendes-óceáni Flottát.

 

Borítókép: Kim Dzsong Un észak-koreai vezető kiszáll az autójából, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozzék a szibériai Vosztocsnij űrrepülőtéren 2023. szeptember 13-án (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Mihail Metzel)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.