Ron DeSantis: Ukrajna NATO-tagsága nem szolgálja az USA biztonsági érdekeit + videó

A republikánus párti elnökjelöltségért induló kormányzó szerint nem kellene feltétel nélkül támogatni Kijevet.

2023. 09. 24. 6:49
DESANTIS, Ron
Rochester, 2023. július 31. Az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Ron DeSantis floridai kormányzó a New Hampshire állambeli Rochesterben kampányol 2023. július 31-én. Az amerikai elnökválasztás 2024 õszén esedékes. MTI/EPA/C. J. Gunther Fotó: C. J. Gunther
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyértelműen elhatárolódott Ukrajna NATO-hoz való csatlakozásától a republikánus párti elnökjelöltségre pályázó Ron DeSantis. A floridai kormányzó szerint ugyanis Ukrajna tagsága nem szolgálja az Egyesült Államok biztonsági érdekeit – hívta fel a figyelmet a South China Morning Post hongkongi lap.

Ez csak további kötelezettségeket jelentene számunkra, tehát ha további kötelezettségekkel számolunk, akkor milyen előnyöket kapunk cserébe?

– tette fel a kérdést az amerikai politikus a The Glam Beck Program című podcastadásban.

Hozzátette: nem gondolja, hogy az Egyesült Államoknak „biankó csekket” kellene adnia Ukrajnának, hacsak nem tesz érdemi lépéseket az Oroszországgal folytatott háború lezárására. DeSantis arról is beszélt, Washingtonnak nem szabad végtelen összegekkel támogatnia Ukrajnát, álláspontja szerint a kijevi hatóságok finanszírozása indokolt lehet, ha az a konfliktus végéhez vezet. A floridai kormányzó az elmúlt hónapokban többször rámutatott: Joe Biden amerikai elnök túl sokat költött Volodimir Zelenszkij ukrán államfő háborús erőfeszítéseire, emiatt az Egyesült Államok belpolitikai kérdései háttérbe szorultak.

Borítókép: Az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Ron DeSantis floridai kormányzó (Fotó: MTI/EPA/C. J. Gunther)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.