Sötét lelkű megrendelőkről és az iskola bedarálásáról ír a munkácsi középiskola közössége, ahol betiltották a magyar jelképeket

„Iskolánk történetének talán legnehezebb időszakát éljük” – fűzték hozzá.

Forrás: Facebook2023. 09. 07. 18:01
Flags,Of,Hungary,And,Ukraine.,Cloth,Of,Flags,Is,3d
1188296518 Fotó: alexfan32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sötét lelkű megrendelőik gonosz akaratát valósítják meg rákos daganatként, bármi áron. Iskolánk történetének talán legnehezebb időszakát éljük” – írja közösségi oldalán a munkácsi II. Rákóczi Ferenc Iskola Középiskola közössége, miután a tanévnyitó ünnepségen a korábbi évek gyakorlatával szemben az intézmény vezetői nem engedélyezték a magyar jelképek használatát.

Utóbbira reagált a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) is, közleményükben sajnálatukat fejezték ki, úgy fogalmaztak, ez további feszültségekhez vezethet. „Úgy véljük, hogy a munkácsi városvezetés által folytatott magyarellenes akciók etnikai feszültségeket gerjeszthetnek, ami nem szolgálja sem a kárpátaljai közösség, sem Ukrajna érdekeit” – fogalmaztak. 

Ezt követően jelent meg az intézmény közösségi oldalán egy bejegyzés, amelyben sötét lelkű megrendelőkről írnak és arról, hogy folytatódik az iskola bedarálása.

Egy korábbi bejegyzésben arról írtak, hogy az igazgató „ukránosítani” akarja a középiskolát, emellett tervben van a magyar idegen nyelvként oktatása. Bővebben erről alább írtunk.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.