Szélsőbaloldaliak okoztak óriási vasúti káoszt Németországban

Német szélsőbaloldali csoport gyújtogathatott, a hamburgi „kapitalista infrastruktúra közlekedési ütőereit” akarták szabotálni.

Forrás: Mandiner2023. 09. 08. 17:29
Lezárták a Berlin–Hamburg útvonalat egy tűzesetet követően, a rendőrség politikai indíttatást feltételez, 2023.09.08-án. (Forrás: Aktuelle News Pressen / Twitter)
Lezárták a Berlin–Hamburg útvonalat egy tűzesetet követően, a rendőrség politikai indíttatást feltételez, 2023.09.08-án. (Forrás: Aktuelle News Pressen / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Szabotáltuk a hamburgi kapitalista infrastruktúra közlekedési ütőereit” – hívta fel a figyelmet a Mandiner egy németországi baloldali platform beírására.

Mint írják, több vonat nem közlekedik Berlin és Hamburg között, más járatok pedig kerülőúton, nagy késéssel közlekednek. A problémát az okozza, hogy károsodtak a vasúti kábelek. A terelt járatokon harminc-hatvan perces késések lehetnek, a vasúttársaság azt közölte, hogy a forgalom csak szombaton állhat helyre – írta meg a Tagesschau.

A rendőrség szerint szándékos gyújtogatás történt, és politikai motiváció állhat ennek hátterében.

Egy szélsőbaloldali platformon, az Indymedián közzétettek ugyanis egy beismerő levelet, melyben az olvasható:

Szeptember 7-én éjjel szabotáltuk a hamburgi kapitalista infrastruktúra közlekedési ütőereit.

Hozzátették, cselekedetükkel a „neokolonialista kizsákmányolásban” és a „Földet pusztító kitermelés során szerzett nyersanyagok szállításában” akartak zavart okozni. A levélben azt írták, hogy csak a teherforgalomnak akartak kárt okozni, a személyszállításnak nem.

Borítókép: Lezárták a Berlin–Hamburg útvonalat egy tűzesetet követően, a rendőrség politikai indíttatást feltételez (Forrás: Twitter/Aktuelle News Pressen)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.