Szendvicsnek álcázva milliókat vitt magával egy sofőr

Rutinellenőrzésen bukott le, pénzmosás gyanúja miatt vették őrizetbe.

Forrás: Sky News2023. 09. 18. 11:44
szendvics
20210707 Budapest AUGUSZT CUKRÁSZDA NYÍLT A MÚZEUMKERTBEN fotó: Nagy Zoltán (NZ) Metropol képen: croissant szendvics Fotó: Nagy Zoltán/Metropol
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Börtönbe zártak egy teherautó-sofőrt, miután a rendőrök hetvenezer fontot (körülbelül 31 millió forintot) találtak nála „szendvicsekbe” csomagolva. Az alufóliába csomagolt pénzt a sofőr járművének fülkéjében találták meg az essexi Harwichban.

Fotó: Essexi rendőrség

A rendőrök rutinellenőrzést végeztek, amikor észrevették a rossz irányba haladó teherautót, ami arra utalt, hogy a sofőr igyekszik kivonni magát az eljárás alól. 

A teherautó vezetőjét, a huszonnyolc éves Marius Raczynskit pénzmosás gyanúja miatt letartóztatták.

A sofőrt végül húsz hét börtönbüntetésre ítélték bűncselekményi tulajdon eltitkolása miatt, miután a chelmsfordi koronabíróságon bűnösnek vallotta magát – számolt be a Sky News.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.