Történelmi esemény a Közel-Keleten

A szaúdi és izraeli kapcsolatok normalizálásának szempontjából is fontos Hájim Katz izraeli miniszter látogatása.

Forrás: MTI2023. 09. 26. 19:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először látogat Szaúd-Arábiába izraeli miniszter, az idegenforgalmi tárcát vezető Hájim Katz – jelentette a helyi média kedden. Katz részt vesz az ENSZ Idegenforgalmi Világszervezetének (UNWTO) konferenciáján, és találkozik más országok, főként közel-keletiek idegenforgalmi minisztereivel.

Katz közölte, hogy jövő héten Slomó Karhi távközlési miniszter és David Bitan, az izraeli parlament gazdasági bizottságának elnöke is Szaúd-Arábiába látogat egy konferenciára.

A turisztika hidat épít a népek között. Az idegenforgalmi együttműködés lehetőséget teremt a szívek összekötésére és a gazdasági jólétre

− hangsúlyozta Katz.

Izraelt a közelmúltban első alkalommal választották meg hivatalos tisztségre az UNWTO-ban, Spanyolország mellett a szervezet globális turisztikai koncepciójának kialakítását végző munkacsoportot vezeti. Katz látogatása időben egybeesik azzal, hogy Szaúd-Arábia és Izrael erőfeszítéseket tesz diplomáciai kapcsolataik normalizálására.

Borítókép: Hájim Kátz izraeli idegenforgalmi miniszter (Fotó: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.