Újabb terrortámadásokkal fenyeget az al-Kaida

Elég pontosan megfogalmazták, hogy mely országokat tartják az iszlám legnagyobb ellenségének Európában.

2023. 09. 16. 17:49
Francia rendfenntartók. Fotó: Unsplash/Fabien Maurin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sada al-Malahim magazin és propagandaeszköz legfrissebb számában az Arab-félszigeten működő al-Kaida csoport terrortámadásokkal fenyegette meg Európát, de különösen Svédországot és Franciaországot − írja a leParisien

Most már világosan látható, hogy Svédország úgy döntött, átveszi a vezetést az iszlám és a muszlimok elleni háborúban az Európai Unió országai között, és ezzel verseng Franciaországgal, Dániával és másokkal az első helyért az Istennel és küldöttével szembeni versenyben

 − áll a terrorszervezet közleményében, utalva a skandináv országban a Korán meggyalázására.

A lap egy puskával felfegyverzett csuklyás férfit mutat, előtte pedig két síró rendőr áll. Elég pontosan fogalmazza meg a terroristacsoport által elkövethető lehetséges támadásokat az újság. 

A fenyegetésben az áll, hogy addig nem fogják megérteni az üzenetüket, amíg olyan híreket nem hallanak, hogy a svéd nagykövetséget felrobbantották vagy hogy egy párizsi minisztérium ellen fegyveres támadás történt – írja az Al-Kaida.

A terrorszervezet azt is követeli, hogy hagyják békén a muszlim gyerekeket – utalva arra, hogy a francia iskolákban nemrég betiltották az abaját. 

Borítókép: Illusztráció. (Fotó: Unsplash/Fabien Maurin)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.