Varga Judit odaszúrt a politikából távozó magyarellenes uniós biztosnak

A volt igazságügyi miniszter szerint figyelemre méltó, milyen hosszú karriereket tudnak építeni Európában hazánk támadására.

2023. 09. 26. 18:21
Vera Jourová és Varga Judit Fotó: Grazmel-Photography Forrás: Facebook/Varga Judit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhagyja Brüsszelt Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke. A politikus pozíciója helyett magyarellenes megnyilvánulásairól és a magyar kormány ellen intézett támadásairól volt inkább ismert. A hírre Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke Facebook-oldalán reagált:

Jourová asszony feladja a politikai harcot! Kívánjunk neki sok szerencsét a civil életéhez. Tíz év után reméljük, megtalálja az útját, amiben sikeres lehet. Mindenesetre figyelemre méltó, hogy Európában sokan tudnak hosszú karriereket építeni Magyarország támadására…

– írta posztjában, közös fotót mellékelve.

Jourová azzal indokolta döntését, tíz év után úgy érzi, ideje visszavonulnia a politikától. Vera Jourová 2014-ben, még Andrej Babis volt miniszterelnök jelöltjeként került be az Európai Bizottságba, akkor az igazságüggyel és a nemek egyenlőségével foglalkozott. Mandátuma lejártát követően 2019-ben, az újonnan megalakult bizottságban az európai értékek, az átláthatóság és a jogállamiság kerültek a cseh alelnök hatáskörébe. Az utóbbi feladatkör kapcsán ő a fő felelőse a Magyarország elleni jogállamisági eljárásnak, és számtalanszor támadta a magyar kormányt.

Borítókép: Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke (balra) és Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke (Fotó: Facebook/Varga Judit)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.