Zelenszkij: Putyin ölette meg Prigozsint!

Az ukrán elnök szerint tény, hogy az orosz elnök ölette meg a Wagner-vezért.

Forrás: MTI2023. 09. 08. 19:43
ZELENSZKIJ, Volodimir
Szoledar, 2023. augusztus 14. Az ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata által közreadott kép Volodimir Zelenszkij ukrán elnökrõl a frontvonalon harcoló egységek fõhadiszállásán tett látogatása során a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvõ Szoledarban 2023. augusztus 14-én. MTI/AP/Ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata Fotó: Ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő áll az orosz vezetés ellen fellázadt Wagner zsoldoshadsereget alapító Jevgenyij Prigozsin halála mögött Volodimir Zelenszkij egy kijevi konferencián beszélt erről egy kérdésre válaszolva.

A tény, hogy Putyin megölette Prigozsint – legalábbis mindnyájan ezzel az információval rendelkezünk, és semmi mással – az észszerű hozzáállásáról tanúskodik, de arról is, hogy gyenge

– jelentette ki Zelenszkij.

Prigozsin a múlt hónapban egy mindmáig tisztázatlan repülőgép-szerencsétlenségben halt meg a Wagner legmagasabb rangú vezetőivel együtt.

A Kreml korábban azt közölte: a szerencsétlenség valamennyi lehetséges okát kivizsgálják, beleértve a szándékosságot is. Az elnöki hivatal mindazonáltal teljes hazugságnak nevezte azt az állítást, hogy Vlagyimir Putyin adott volna utasítást arra, hogy gyilkolják meg Prigozsint és az embereit.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a frontvonalon harcoló egységek fõhadiszállásán tett látogatása során a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Szoledarban 2023. augusztus 14-én (Fotó: MTI/AP/Ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.